Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street, ενόψει των αποφάσεων της Federal Reserve

Άνοδος στη Wall Street, ενόψει των αποφάσεων της Federal Reserve
Σε θετικό έδαφος κινείται το πετρέλαιο

Ανοδικά κινούνται οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες στην εκκίνηση της σημερινής, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασης στη Wall Street, με τους επενδυτές να… μετρούν αντίστροφα την ώρα έως ότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) ανακοινώσει τις τελευταίες αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική, ιδίως, δε, για τα επιτόκια.
Οι αναλυτές εκτιμούν απίθανη την αύξηση των επιτοκίων σήμερα, ωστόσο αναμένουν με ενδιαφέρον τη ρητορική της Fed, σχετικά με τη μελλοντική πορεία της πολιτικής της.
Παράλληλα, οι επενδυτές αποτιμούν τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας (Bank of Japan - BoJ), η οποία διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο -0,1%, αλλά έθεσε ως στόχο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να κινείται σχεδόν σε μηδενικό επίπεδο, προκειμένου να τονωθεί ο πληθωρισμός.
Η BoJ δήλωσε επίσης, ότι θα συνεχίζει την ποσοτική χαλάρωση, μέχρι ο πληθωρισμός να υπερβεί το 2%, ενισχύοντας τη δέσμευσή της για τη συνέχιση της επιθετικής χαλάρωσης.
Επιπλέον, σε θετικό έδαφος κινείται το πετρέλαιο.
Ενδεικτικά, περί τις 16:46, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1,91%, στα 44,89 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο Brent σημειώνει κέρδη 1,39%, στα 46,52 δολάρια ανά βαρέλι.
Στα της συνεδρίασης, άνοδο 0,47%, στις 18.215,08 μονάδες, σημειώνει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones.
Κέρδη 0,53%, στις 5.269,09 μονάδες, καταγράφει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ενώ ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,49%, στις 2.150,14 μονάδες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης