Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΛΑΕ: Η κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά τις ίδιες εξοντωτικές πολιτικές των μνημονίων

ΛΑΕ: Η κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά τις ίδιες εξοντωτικές πολιτικές των μνημονίων
Προμηνύονται περαιτέρω δραματικά «κουρέματα» και στις κύριες συντάξεις! 
Η κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά τις ίδιες, εξοντωτικές για το λαό πολιτικές των μνημονίων, υποστηρίζει η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή τις νέες περικοπές στις συντάξεις.
«Η ΛΑ.Ε. στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις νέες δραματικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη, μπροστά από τα γραφεία του ΕΤΕΑ, στο Σύνταγμα, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης (ΠΟΣΕΑ-ΕΤΕΑ), την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας πιστά τις ίδιες, εξοντωτικές για το λαό πολιτικές των μνημονίων, προχωρά στη δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων έως και 50%, με τη συνέχεια να είναι ακόμη πιο δραματική. Με βάση, άλλωστε, το νόμο 4387/16, οι επικουρικές συντάξεις, με μαθηματική ακρίβεια θα αφανιστούν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των συνταξιουχικών οργανώσεων, οι ψηφισμένες περικοπές είναι:

α) 174 εκατ. ευρώ το 2016 (περικοπές που ήδη έγιναν),

β) 291 εκατ. ευρώ το 2017,

γ) 284 εκατ. ευρώ το 2018 και

δ) 277 εκατ. ευρώ το 2019!

Παράλληλα, προμηνύονται περαιτέρω δραματικά «κουρέματα» και στις κύριες συντάξεις!
Όσοι συνταξιοδοτηθούν από εδώ και στο εξής, θα πάρουν ποσά μειωμένα τουλάχιστον κατά 20%, σε σχέση με τις μέχρι σήμερα καταβαλλόμενες συντάξεις», αναφέρει στην ανακοίνωση του το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, καλώντας τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 π.μ., έξω από τα γραφεία του ΕΤΕΑ, Φιλελλήνων 13 – 15 στο Σύνταγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης