Τελευταία Νέα
Διεθνή

Irish Times: Ο τουρισμός προστατεύει την αδύναμη οικονομία της Ελλάδας

Irish Times: Ο τουρισμός προστατεύει την αδύναμη οικονομία της Ελλάδας
Το Brexit δε φαίνεται να έχει επηρεάσει τις αφίξεις βρετανών τουριστών στην Ελλάδα
Στον ελληνικό τουρισμό που στηρίζει και προστατεύει την αδύναμη ελληνική οικονομία αναφέρεται η ιρλανδική εφημερίδα Irish Times, με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της.
Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία του ΣΕΤΕ, βάσει των οποίων ο τομέας του τουρισμού «ευθύνεται» για το 80% των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται.
Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η εφημερίδα, τα στοιχεία καθιστούν σαφές το μέγεθος της προστασίας που ο τουρισμός προσφέρει στην ελληνική οικονομία.
Συγκεκριμένα, κατά 6,5% αυξήθηκαν οι τουριστικές αφίξεις στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, οι 210.226 από τις συνολικά 253.945 νέες θέσεις εργασίας, που δημιουργήθηκαν το ίδιο διάστημα, επρόκειτο για θέσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Οι Irish Times σημειώνουν πως η ανεργία υποχώρησε στο 23,1% το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2016, έναντι 28% το 2014, παραμένοντας, ωστόσο, στα υψηλότερα επίπεδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Παρόλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, παρότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται με τους πιστωτές, παρά το Brexit και την παγκόσμια χρηματοπιστωτικά αστάθεια, ο τουρισμός κατάφερε καλύτερη επίδοση από κάθε άλλο κλάδο», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Η επίδραση του Brexit
Οι βρετανοί τουρίστες, μετά τους Γερμανούς, βρίσκονται μπροστά στους πίνακες κατάταξης των αφίξεων στην Ελλάδα με περίπου 2,4 εκατ. να επισκέπτονται τη χώρα το 2015.
«Αυτό που είναι πραγματική έκπληξη είναι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ», ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης, προσθέτοντας, πάντως, πως «όσον αφορά στην επίδραση του δεν ήταν καθόλου σημαντική και ήδη η εικόνα φαίνεται πολύ θετική για το επόμενο έτος (2017) με έγκαιρες κρατήσεις να είναι καλύτερες από ό,τι αναμενόταν».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης