Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Τσίπρας και Μητσοτάκης συμφώνησαν στην πολιτική αθώωση της διακυβέρνησης Καραμανλή

Θεοχαρόπουλος: Τσίπρας και Μητσοτάκης συμφώνησαν στην πολιτική αθώωση της διακυβέρνησης Καραμανλή
Ο τρόπος αντιπαράθεσης Τσίπρα – Μητσοτάκη δεν αρμόζει στις ανάγκες της εποχής υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την θέση ότι ο τρόπος αντιπαράθεσης Τσίπρα – Μητσοτάκη δεν αρμόζει στις ανάγκες της εποχής διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι εκεί που συμφώνησαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ είναι στην πολιτική αθώωση της διακυβέρνησης Καραμανλή.
«Η κομματική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι έξω από τις ανάγκες της εποχής με ατάκες «ήρθαμε εδώ να τελειώσουμε με το παλιό».
Αυτή η τεχνητή διάκριση παλιού – νέου, όπως και η διάκριση μνημονιακών – αντιμνημονιακών, έχουμε δει που έχει καταλήξει, με το να ψηφίζουν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το επαχθέστερο μνημόνιο, όπως και άλλες αναφορές του, όπως ότι στόχος του είναι να αλλάξει όλη την Ευρώπη.
Δεν έχουν κατανοήσει τίποτα από τα λάθη που έχουν κάνει.
Από την άλλη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ έκανε τις περισσότερες αναφορές για το πώς θα περικόψει δαπάνες από το δημόσιο - περικοπή δαπανών που είναι αναγκαία -γιατί υπάρχει σπατάλη σε πολλούς τομείς, αλλά ουσιαστικά μας υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης ό,τι δεν έκανε ο ίδιος πριν από δύο μόλις χρόνια, όταν ήταν υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης.
Εκεί που συμφώνησαν όμως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρωθυπουργός, είναι στην πολιτική αθώωση της διακυβέρνησης Καραμανλή, με τη νέα αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κρίνει άγονη μια συζήτηση για να πάρει πολιτική θέση για το πώς φτάσαμε στην κρίση το 2009.
Είναι ένα μείζον θέμα, διότι αν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν καταδικάζουν την πολιτική της περιόδου 2004-2009, που διόγκωσε τα ελλείμματα και τις παθογένειες του πελατειακού συστήματος, είναι φανερό ότι το κόμμα του θα ξανακάνει ακριβώς τα ίδια.
Για αυτό τονίζω ότι δεν έχουν καταλάβει και οι δύο από τα λάθη του παρελθόντος» τόνισε μιλώντας στο Βήμα Fm ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Ερωτηθείς για το αν συμμερίζεται το αίτημα του κ.Μητσοτάκη για εκλογές, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι δεν γίνεται να έχουμε βουλευτικές εκλογές για τρίτη φορά μέσα σε 20 μήνες.
«Αυτή η κυβέρνηση είναι εντελώς αναποτελεσματική και δημιουργεί αδιέξοδα συνεχώς.
Αυτό το οποίο τονίζω όμως είναι ότι στη χώρα μας επιτέλους, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε βουλευτικές εκλογές για 3η φορά μέσα σε 20 μήνες.
Για αυτό λέω ότι χρειάζεται μια αποτελεσματική κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα.
Έτσι όπως είναι η κατάσταση στη χώρα μόνο μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα.
Η χώρα είναι λίγο πριν βουλιάξει, πρέπει να το κατανοήσουμε ότι δεν έχουμε φύγει από την κρίση, το αντίθετο, αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές που οδηγούν σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας, με φόρους πάνω στους φόρους, σε λίγο θα είμαστε σε νέα μεγάλα αδιέξοδα» υπογράμμισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Ερωτηθείς για το που βρίσκεται το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε πως «η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή προοδευτική παράταξη που θα δώσει λύσεις από εδώ και στο εξής».
«Έρχονται ξανά και σε αυτό το ζήτημα τα προβλήματα του παρελθόντος, προσωπικές στρατηγικές, αλαζονικές συμπεριφορές που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.
Η δικιά μου πεποίθηση είναι ότι η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς θα γίνει στο επόμενο χρονικό διάστημα, με όσους ακολουθήσουν.
Να συμφωνήσουμε στο πολιτικό ζήτημα, στην αυτονομία του εγχειρήματος, δεν είναι δυνατόν πριν δημιουργηθεί ο ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς να τίθεται θέμα για το αν και με ποιον θα προχωρήσει σε μετεκλογική συνεργασία.
Είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αν πας να δημιουργήσεις ένα φορέα με αυτές τις προϋποθέσεις, εξαρχής υπονομεύεις το εγχείρημα» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης