Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιθανώς το Σάββατο (17/9) η συνάντηση Τσίπρα - Στουρνάρα για την... άρση των παρεξηγήσεων

Πιθανώς το Σάββατο (17/9) η συνάντηση Τσίπρα - Στουρνάρα για την... άρση των παρεξηγήσεων
Το ραντεβού κλειστηκε κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες χθες
(upd) Το πιθανότερο αύριο, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, το πρωί θα διεξαχθεί η συνάντηση του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, με τον Αλέξη Τσίπρα, με στόχο να χαμηλώσουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν τα πνεύματα, μετά τη σύγκρουση κορυφής.
Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές δεν επιβεβαιώνουν το ραντεβού, αν και μιλούν για πρόθεση όλων των πλευρών για αγαστή συνεργασία.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του BankingNews.gr, ο πρωθυπουργός δε θα μεταβεί αύριο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για να ανοίξει τις εργασίες, αλλά θα μεταβεί μόνον την Κυριακή (18/9) για να μιλήσει στα μέλη του κομματικού οργάνου.
Ακολούθως, το απόγευμα της ίδια ημέρας θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του ΟΗΕ.
Ο Αλ. Τσίπρας έχει ήδη κλείσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, ενώ ακόμα δεν έχει κλειδώσει το οριστικό πρόγραμμα των επαφών του.

Δ.Αλ.

----------------------------------------------------------------------------------
Νωρίτερα, το BankingNews.gr ανέφερε:

Συνάντηση μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά  την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Μπρατισλάβα, θα εχουν ο Αλέξης Τσιπρας και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες θα συναντηθούν με στόχο να ξεκαθαριστούν οι παρεξηγήσεις μετά την έφοδο των εισαγγελέων διαφθοράς σστο γραφείο της συζύγου του διοικητή για παλαιότερη υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Γ. Στουρνάρας, μετά την έφοδο, επικοινώνησε αμέσως με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και ενημέρωσε για το έλεγχο που γίνεται στο γραφείο της συζύγου του.
Και οι δύο, σημείωσαν ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, ενώ επανέλαβαν ότι η συνεργασία τους είναι ικανοποιητική.
Επίσης, η συνάντηση θα γίνει μετά την απόφαση της ΤτΕ να απορρίψει την διοίκηση της Attica Bank, την οποία πρότεινε το ΤΣΜΕΔΕ.
Το ραντεβού κλειστηκε κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες χθες.

Αλαλούμ για τη συνάντηση Τσίπρα - Στουρνάρα - Δεν επιβεβαιώνει το Μαξίμου

Δεν επιβεβαιώνουν τη συνάντηση Τσίπρα - Στουρνάρα εντός του Σαββατοκύριακου κυβερνητικές πηγές.
Όπως τονίζουν, το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αμέσως μετά θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη.
Άλλες κυβερνητικές πηγές πάντως αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον διοικητή της ΤτΕ, στον απόηχο των εξελίξεων που αφορούν την Attica Bank και την έφοδο τον εισαγγελέων στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Πάντως πηγές της ΤτΕ ανέφεραν στο bankingnews.gr ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί.

(Πρώτη Ενημέρωση: 12:36, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου)
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης