Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Δεν αντιτίθενται οι δανειστές στην εξαγγελία παγώματος των ασφαλιστικών εισφορών

Πετρόπουλος: Δεν αντιτίθενται οι δανειστές στην εξαγγελία παγώματος των ασφαλιστικών εισφορών
Τα ΜΜΕ κάνουν σπέκουλα με τις ασφαλιστικές εισφορές, θα πάρουν κόσμο στο λαιμό τους είπε ο υφυπουργός Εργασίας
Την θέση ότι οι δανειστές δεν αντιτίθενται στην εξαγγελία παγώματος των ασφαλιστικών εισφορών διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας και αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ. Πετρόπουλος, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά τα σημερινά δημοσιεύματα που υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο.
«Δεν υπήρξε τέτοια δήλωση ή τοποθέτηση από την πλευρά των δανειστών.
Η αντιμετώπιση ήταν πάρα πολύ θετική και η υλοποίηση θα γίνει με πολύ συγκεκριμένη διαδικασία.
Δεν είπαμε ότι θα πετάξουμε οφειλές, είπαμε ότι θέλουμε να δώσουμε ενημερότητα» είπε μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ.Πετρόπουλος, διαψεύδοντας δημοσιεύματα περί του ότι «η τρόικα καίει τις εξαγγελίες Τσίπρα», «Στον … πάγο η εξαγγελία Τσίπρα για πάγωμα χρεών σε ταμεία» αλλά και «φρένο από τρόικα στο πάγωμα των οφειλών».
«Στην αίθουσα όπου έγινε η συγκεκριμένη συζήτηση, βρίσκονταν οι υπουργοί και τα στελέχη, μαζί με τους εκπροσώπους των δανειστών, όχι οι δημοσιογράφοι.
Δεν έγιναν δηλώσεις από τους δανειστές.
Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια δήλωση, τέτοια είδηση, γιατί δεν δόθηκε.
Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα.
Δεν έχουμε την είδηση των δικών μας πεπραγμένων "καθαρή" στο αυτί των πολιτών ... όλη η προσπάθεια συσκοτίζεται» τόνισε ο κ.Πετρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι τα ΜΜΕ «παίζουν και την άλλη σπέκουλα «μην πληρώνετε, οι οφειλές θα παγώσουν».
Δεν είπε αυτό ο πρωθυπουργός, οι εξαγγελίες ήταν σαφέστατες.
Ο κόσμος να μην σκεφτεί να σταματήσει, θα τον πάρουν στο λαιμό τους, οι ωφέλειες από την τελευταία ρύθμιση είναι πολύ σοβαρές και δεν θα επανέλθουν.
Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβιβαστούν οι ασφαλιστικές οφειλές σε ένα απλό οικονομικό χρέος , είναι κοινωνική υποχρέωση από όλους για όλους» είπε ο κ.Πετρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης