Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης: Από το Ποτάμι δεν έφυγα λόγω των συνεργασιών – Τα κόμματα δεν είναι ενός ανδρός αρχή

Θεοχάρης: Από το Ποτάμι δεν έφυγα λόγω των συνεργασιών – Τα κόμματα δεν είναι ενός ανδρός αρχή
«Οι πολιτικοί έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα επειδή θέλουν να διοικούν, θέλουμε συλλογικές αποφάσεις για να προχωρήσουμε μπροστά»
Η πολιτική συνεργασιών που στηρίζει το Ποτάμι δεν ήταν ο λόγος της αποχώρησης του από το κόμμα, υποστήριξε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Χάρης Θεοχάρης.
«Από το Ποτάμι δεν έφυγα λόγω της πολιτικής των συνεργασιών, αλλά γιατί πιστεύω ότι τα κόμματα δεν είναι ενός ανδρός αρχή, να πάμε σε σύγχρονα κόμματα σοσιαλδημοκρατικά της Ευρώπης, δεν μπορεί να θέλουμε μισθούς Ευρώπης και στα άλλα όχι.
Οι πολιτικοί έχουν δημιουργήσει τα προβλήματα επειδή θέλουν να διοικούν, θέλουμε συλλογικές αποφάσεις για να προχωρήσουμε μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης.
Ειδικότερα, τα κύρια σημεία της τοποθέτησης του κ. Θεοχάρη:

Δημοκρατική Ευθύνη

«Είμαστε ένα νέος σχηματισμός που φιλοδοξεί να αλλάξει τα πράγματα και να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις. Φτιάχτηκε από ανθρώπους που έχουν γνώση, θέληση και συνείδηση. Οι πολιτικοί κρίνονται από τις πράξεις και όχι από τα λόγια, από την εντιμότητα, τη διαφάνεια, την εμπιστοσύνη στη σχέση τους με τους πολίτες».

Αλλαγές που οραματιζόμαστε

«Είναι αναγκαίο ένα σοκ στη χώρα και οι αλλαγές πρέπει να είναι σαρωτικές. Χρειάζεται σοκ στο πολιτικό σύστημα, φιλοδοξούμε να το φέρουμε αυτό με τη Δημοκρατική Ευθύνη. Ήδη με το καταστατικό μας έχουμε χωρίσει τους ρόλους: άλλο ο πρόεδρος άλλο ο γενικός γραμματέας που θα είναι και ο υποψήφιος πρωθυπουργός. Χρειάζεται σοκ στη δημόσια διοίκηση: Πρέπει να τολμήσουμε να πούμε τη λέξη παραγωγικότητα στο δημόσιο για την εξυπηρέτηση του πολίτη».

Για την οικονομία

«Χρειάζεται ένα σοκ στην οικονομία για νέες επενδύσεις, συνεπώς νέες δουλειές. Προϋποθέσεις για αυτό είναι να επιλυθούν τα ζητήματα ρευστότητας μέσω της επίλυσης των κόκκινων δανείων, δημοκρατίας και απονομής δικαιοσύνης. Θέλουμε ένα σοκ στο κοινωνικό κράτος, να σταματήσει η σπατάλη, όχι ένα κράτος που θα σώσει τους πολίτες από την απόλυτη φτώχεια και ανέχεια, όπως ονειρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να σώσουμε και τη μεσαία τάξη που δεν μπορεί να πληρώνει πλέον τις βασικές υπηρεσίες».

Τέρμα στο διχασμό

«Χρειάζομαστε ένα σοκ συμφιλίωσης: από το Ναι και Όχι στο Μνημόνιο, το δίλημμα "δημόσιο" ή "ιδιωτικό", Ναι ή Όχι στην Ευρώπη, αυτοί οι διχασμοί έχουν παίξει το ρόλο τους για να φτάσουμε εδώ. Ζούμε στην απόλυτη παρακμή, να μας εκμεταλλεύονται οι δανειστές εξαιτίας του διχασμού. Η κυβέρνηση πρέπει να πιστεύει στη διάκριση των εξουσιών, να βάλουμε τέλος στην ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης, όπως βλέπουμε με την περίπτωση Ντογιάκου, ο πρωθυπουργός έβγαλε απόφαση για το Συμβούλιο της Επικρατείας, από τη συνέντευξη εδώ στη ΔΕΘ, έφερε μια διαδικασία πόθεν έσχες – αίσχος στα κανάλια, με οικόπεδα φίλων».

Κοινωνικό κράτος

«Σε κάθε πόλη λειτουργούν σήμερα ΚΕΠ ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει κάποιος τη δουλειά του. Εμείς λέμε ότι μπορούμε να συνενώσουμε όλες τις υπηρεσίες που πληρώνουν σε μία όπως στη Σκανδιναβία και να βρούμε τη σπατάλη που υπάρχει μέσα. Να απελευθερώσουμε δυνάμεις , δικαιοσύνη και ένα κοινωνικό κράτος που θα στηρίζει όχι μόνο όσους πεινάνε αλλά και αυτόν που έχει να πληρώσει το σούπερ μάρκετ αλλά κόβει από φροντιστήρια και ξένες γλώσσες για τα παιδιά του. Η μεσαία τάξη έχει ευθύνες να μην κάθεται απαθής και να κατακρεουργείται. Έτσι χτίζονται οι νεόπτωχοι του μέλλοντος υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων γενεών.
Είμαστε εδώ μια ομάδα αποφασισμένων ανθρώπων, να περάσουμε το μήνυμα της ελπίδας, της αξιοπρέπειας, μπορούμε να πούμε όχι στους ξένους πιστωτές, η μεγάλη διαφορά μας με τη ΝΔ είναι ότι πιστεύουμε σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα αμβλύνει τις ανισότητες, γιατί από την ανασφάλεια πηγαίνει η ψήφος στον φασισμό και σε ακραίες δυνάμεις. Δεν θα πάμε σε απολύσεις να μικρύνουμε το κράτος, πρέπει να σταματήσει η δημόσια διοίκηση να ελέγχεται από πολιτικούς, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παιδιά με μεταπτυχιακό στην υγεία και να ρωτάμε την κλαδική του ΣΥΡΙΖΑ για τον ποιον θα βάλουμε διοικητή στο νοσοκομείο. Κανένα από τα κόμματα δεν είναι αποφασισμένα, χρειάζεται μια αποφασισμένη μειοψηφία που θα τους αναγκάσουμε σε αλλαγές.
Κάναμε τη Δημοκρατική Ευθύνη, διαλέξαμε αυτό το δύσκολο δρόμο, γιατί έχουμε παιδιά με σπουδές, μεγαλώσαμε όμως εδώ, αυτή η χώρα μας εκπαίδευσε, υπάρχουν παιδιά με πτυχία που θέλανε να πάνε στο εξωτερικό αλλά όχι , εδώ είναι η χώρα μας, αν ήθελα εγώ είχα τον τρόπο να πάω στη ΝΔ, αλλά αυτά είναι αστεία πράγματα, κάνω όλη αυτή την κριτική στα κόμματα για να πάω μετά να χωθώ κάπου στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ»

Ωραιόκαστρο – Προσφυγικό

«Η κατάσταση στο Ωραιόκαστρο είναι κάτι το ανησυχητικό αλλά όχι ανεξήγητο, δεν έχει αρμοδιότητα ο σύλλογος γονέων να παίρνει αποφάσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτά ξεκινάνε από ανασφάλεια που προέρχεται από την αναποτελεσματικότητα του κράτους, αυτή η κυβέρνηση έχει διαλύσει τα πάντα και δεν την πιστεύει κανένας, λένε ότι εμβολιάσανε τα παιδιά και δεν την πιστεύουν.
Το κράτος είναι ευημερία, που είναι η ευημερία; Είναι ασφάλεια, πού είναι, πού τη χάσαμε; Είναι τάξη και οργάνωση, πού τα βλέπουμε αυτά; Είναι ελευθερία. Αν έχουμε ακόμη σύνορα, δεν έχουμε εσωτερικά ελευθερία, η κυβέρνηση πατάσσει την ελευθερία, δεν έδωσε τον λόγο ο πρωθυπουργός εδώ στη ΔΕΘ στον αντιπολιτευόμενο Τύπο, του ξέφυγε η κ. Τσικρίκα και μετά είδαμε πως θύμωσε, μας κοροϊδεύει με ένα πόθεν έσχες – αίσχος στα κανάλια».
Έχουμε χάσει το κράτος μας για αυτό οδηγηθήκαμε στο Ωραιόκαστρο. Είναι πολύ επικίνδυνο γιατί για οποιονδήποτε λόγο δε μπορούμε να στερούμε την εκπαίδευση των παιδιών, και μάλιστα σε παιδιά κατατρεγμένα από τον πόλεμο. Αν δεν τα περιθάλψουμε, αυτά θα είναι τα φυτώρια για τους τζιχαντιστές του μέλλοντος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης