Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα

Κικίλιας: Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα
«Κατανοούμε την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών, οφείλουν, όμως, να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Βολές κατά της κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση και την ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία εξαπέλυσε σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή το επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο.
«Το πως θα ενταχθούν στην ελληνική πραγματικότητα οι πρόσφυγες, που - με ευθύνη της Κυβέρνησης - παραμένουν στη χώρα μας, είναι ένα πολύ κρίσιμο, πολύπλοκο και πιεστικό ζήτημα. Γίνεται ακόμη πιο σύνθετο, ακόμη πιο ευαίσθητο, όταν αφορά παιδιά και την εκπαίδευσή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας πως «είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να το διαχειριστεί».
Συνεχίζοντας, ο βουλευτής της ΝΔ υπέδειξε την κυβέρνηση ως αποκλειστικά υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στους καταυλισμούς και, πλέον, σε πολλά σχολεία μας.
«Είναι αυτονόητο ότι τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε σχολείο. Χωρίς οποιονδήποτε υγειονομικό κίνδυνο για οποιοδήποτε παιδί», υπογράμμισε ο Β. Κικίλιας, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση, όμως, δεν μπορεί να το ελέγξει ούτε κι αυτό».
«Η ανικανότητά της και οι παραλείψεις της προκαλούν αντιδράσεις και από τους πρόσφυγες - μετανάστες και από τις τοπικές κοινωνίες», προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, επισήμανε πως η ΝΔ κατανοεί την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών, κατέστησε, ωστόσο σαφές πως [οι τοπικές κοινωνίες] οφείλουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με την παράδοση φιλοξενίας και κατανόησης που διαχρονικά είναι σύμφυτη με τον ελληνικό πολιτισμό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης