Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Ναι σε μια σύγχρονη κεντροαριστερά – Να πούμε στους πολίτες την αλήθεια

Θεοχαρόπουλος: Ναι σε μια σύγχρονη κεντροαριστερά – Να πούμε στους πολίτες την αλήθεια
Να μην κυριαρχούν εγωισμοί, παραγοντισμοί και μικροκομματικές περιχαρακώσεις τόνισε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ
Υπέρ της ανάγκης να προχωρήσει το εγχείρημα του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς τάχθηκε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, υπογραμμίζοντας πως σε αυτή τη διαδικασία δεν πρέπει να κυριαρχούν εγωισμοί, παραγοντισμοί, μικροκομματικές περιχαρακώσεις.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Θεοχαρόπουλος είπε πως είναι υπέρμαχος της ευρύτερης συνεννόησης και της κεντροαριστεράς και ότι παλεύει για αυτήν την εξέλιξη.
«Προχωρήσαμε σε μία συνεργασία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις Πολιτών και δημιουργήσαμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη πριν ένα χρόνο, κάτι που δεν ήταν ούτε εύκολο, ούτε αυτονόητο.
Θέλουμε την μεγάλη, ενωμένη κεντροαριστερά.
Αυτό θέλουμε να πράξουμε και με άλλες δυνάμεις, κόμματα, κινήσεις, συλλογικότητες.
Αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να προχωράει ερήμην των πολιτικών θέσεων.
Πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο πολιτικό πλαίσιο, κεντροαριστερό, να υπάρξει ισχυρός εκπρόσωπος της ομάδας σοσιαλιστών και δημοκρατών.
Για αυτό το λόγο, δεν μπορεί κάποιος που θα συμμετέχει να μην αποδέχεται αυτή την ξεκάθαρη ιδεολογική οριοθέτηση, τόσο από τη ΝΔ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον εκπρόσωπο του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και της ριζοσπαστικής αριστεράς, αντίστοιχα.
Χρειάζεται μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, μια σύγχρονη κεντροαριστερά, που δεν θα ξανακάνει τα λάθη του παρελθόντος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά θα υλοποιήσει αυτά που οδήγησαν τις ευρωπαϊκές χώρες, εκεί που αναπτύχθηκε η σοσιαλδημοκρατία, να έχουν το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο αυτή τη στιγμή.
Αυτός είναι ο στόχος» τόνισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.
«Πολιτικό είναι το ζήτημα.
Ο καθένας μπορεί να θέλει να κλείνεται στο καβούκι του, όμως δεν μπορεί αυτός ο χώρος να είναι κατακερματισμένος, να λέμε περίπου τα ίδια πράγματα και ο καθένας να κάθεται σε διαφορετικό κίνημα, κόμμα, μένοντας σε διαφορές του παρελθόντος.
Το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσει η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, με όσες δυνάμεις, κινήσεις, φορείς θέλουν πραγματικά το προγραμματικό πλαίσιο που περιέγραψα.
Βεβαίως, δεν είναι ευχάριστες οι εξελίξεις.
Όμως, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα κυριαρχήσουν και στην πορεία μικροκομματικοί παραγοντισμοί, δεν θα υπάρξουν λογικές περιχαράκωσης ή μη ουσιαστικής συζήτησης για την διεύρυνση των σχημάτων» είπε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος περιέγραψε τα επόμενα βήματα.
«Περί τα τέλη του έτους να υπάρξει εκλογή επικεφαλής και την άνοιξη ένα συνέδριο του ενιαίου φορέα.
Δική μου άποψη ήταν βέβαια να προηγηθεί το συνέδριο, διότι δεν βάζεις το κάρο μπροστά από το άλογο, αλλά δεν ήθελα να φέρω κανένα εμπόδιο και για αυτό συμφώνησα, έστω και με αυτή τη λογική.
Ανατράπηκαν όμως αυτά την τελευταία στιγμή και μπήκαν άλλες προτάσεις, που δεν είχαν ποτέ συζητηθεί, παρά τη σοβαρή προγραμματική δουλειά.
Δεν είμαστε αρένα, για να μπούμε σε μάχη, ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς θέλουμε να φτιάξουμε, όχι να δώσουμε μια μάχη που θα διώξει τον κόσμο.
Να φέρουμε τον κόσμο θέλουμε, τους προοδευτικούς πολίτες που είναι απογοητευμένοι και κάθονται στην άκρη, προκειμένου να μην κατευθυνθούν σε λαϊκίστικες δυνάμεις και πραγματικά να έχουμε μια ισχυρή προοδευτική παράταξη στη χώρα μας.
Για να το κάνουμε αυτό, δεν πρέπει να τους λέμε «πάμε σε μάχη, σε αρένες» και όλα αυτά.
Αυτό που πρέπει να του πούμε είναι πως θα δώσουμε τη λύση.
Πρέπει να πούμε στους πολίτες την αλήθεια, με πολιτικό κόστος, αλλά αυτή η αλήθεια να μπορεί να δίνει και κοινωνική δικαιοσύνη.
Αυτός είναι ο ρόλος ο δικός μας, των σοσιαλιστικών, προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος καταδίκασε τις αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Ωραιόκαστρο εναντίον των προσφυγόπουλων στα σχολεία
«Είναι απαράδεκτες αυτές οι αντιδράσεις, δεν έχουν σχέση με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε οι Έλληνες πολίτες το θέμα της προσφυγικής κατάστασης στη χώρα μας, πρέπει να κατανοήσουμε επιτέλους ότι πρέπει τα προσφυγόπουλα να μορφωθούν σε σχολεία, ώστε να μην δημιουργηθούν καταστάσεις γκέτο.
Για να μην δημιουργηθούν καταστάσεις γκέτο, δεν θα πρέπει να υπάρχουν ρατσιστικές αντιδράσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο νομίζω δεν εκφράζουν το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, δεν πιστεύω ότι εκφράζουν ούτε την πλειοψηφία των γονέων στα σχολεία» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης