Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση των Μουζάλα - Τόσκα με τον Γάλλο ΥΠΕΣ (Cazeneuve) για το προσφυγικό

Συνάντηση των Μουζάλα - Τόσκα με τον Γάλλο ΥΠΕΣ (Cazeneuve) για το προσφυγικό
Ο Bernard Cazeneuve χαιρέτησε τους ομολόγους του για τις προσπάθειες της Ελλάδος στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης
Επίσκεψη στο Παρίσι ολοκλήρωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου 2016 ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά την οποία συνάντησαν τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, το γραφείο του Cazeneuve δημοσίευσε την παρακάτω ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου:
«Ο Bernard Cazeneuve χαιρέτησε τους ομολόγους του για τις προσπάθειες της Ελλάδος στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.
Ο υπουργός, ανανέωσε τη στήριξη της Γαλλίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού μετεγκατάστασης των προσφύγων και της διαχείρισης της μεταναστευτικής κατάστασης στην Ελλάδα.
Η Γαλλία συμμετέχει στις δράσεις της FRONTEX, καθώς και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το 'Ασυλο (EASO), διαθέτοντας στην υπηρεσία τους πολυάριθμους εμπειρογνώμονες, τόσο στα hot spots όσο και στην ελληνική επικράτεια. Παράλληλα, διατηρείται το σύνολο των (36) Γάλλων εμπειρογνωμόνων που στηρίζουν τη FRONTEX, συνδράμοντας στον έλεγχο των συνόρων. Στο πλαίσιο της τρομοκρατικής απειλής με την οποία είναι αντιμέτωπη η Ευρώπη σήμερα, η εν λόγω στήριξη της ενίσχυσης των ελέγχων ασφαλείας στα εξωτερικά σύνορα του χώρου Σένγκεν, κυρίως μέσω της διασταύρωσης ευρωπαϊκών και διεθνών αρχείων, κρίνεται απαραίτητη.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας, (130) Γάλλοι εμπειρογνώμονες έχουν ήδη προσφέρει τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα. Εξάλλου, η Γαλλία θα συμμετέχει με προσωπικό (170) ατόμων στο μελλοντικό οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.
Η Γαλλία σήμερα συνεισφέρει περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσώπων που χρήζουν προστασία: 3.800 θέσεις έχουν ήδη προταθεί, με ένα μηνιαίο ρυθμό που ξεπερνά τις 450 θέσεις, 1.656 αιτούντες άσυλο φιλοξενούνται ήδη στη Γαλλία, και άλλα 700 άτομα θα φιλοξενηθούν έως τα τέλη Οκτωβρίου. Από το Μάρτιο του 2016, (30) στελέχη προστασίας της OFPRA, (10) στελέχη του Γαλλικού Γραφείου Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης (OFII) και περίπου δέκα διερμηνείς εστάλησαν στην Ελλάδα για να στηρίξουν την επιτάχυνση αυτού του μηχανισμού μετεγκατάστασης.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης