Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno (ΥΠΟΙΚ Πορτογαλίας): Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε δεύτερο bailout

Centeno (ΥΠΟΙΚ Πορτογαλίας): Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε δεύτερο bailout
Σύμφωνα με το CNBC, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για την οικονομική υγεία της Πορτογαλίας
Η Πορτογαλία έχει δεσμευτεί να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να αποφύγει να ζητήσει δεύτερο bailout επεσήμανε ο Mario Centeno, υπουργός Οικονομικών της χώρας, σε συνέντευξη του στο CNBC.
O Mario Centeno δήλωσε ο κύριος στόχος του είναι να καθορίσει την οικονομία της χώρας, έτσι ώστε να μην αναγκαστεί να ζητήσει περαιτέρω βοήθεια από την ευρωζώνη την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Το 2011, η Πορτογαλία διασώθηκε από ένα πρόγραμμα διάσωσης 78 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, μια διαδικασία που εμπλέκονται δραστικές περικοπές δαπανών και μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με το CNBC, η χώρα εξήλθε με επιτυχία από τη διαδικασία το 2014 και, κατά επί του παρόντος, δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω χρηματοδότηση.
Παρ' όλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για την οικονομική υγεία της Πορτογαλίας και τη δέσμευσή της για την τόνωση των επιχειρήσεων της πάνω από την αύξηση των επιπέδων εισοδήματος.
Σύμφωνα με τον Centeno ότι να πούμε ότι εστιάζουμε περισσότερο στην κατανάλωση είναι μόνο ένα μέρος της αλήθειας.
«Έχουμε δώσει σημαντική έμφαση στην ανάκτηση του εισοδήματος, ειδικά για οικογένειες.
Επίσης έχουμε κατευθύνει την πολιτική μας προς τις επιχειρήσεις, προς τις επενδύσεις, έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα που έχει ως στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κεφαλαιοποιηθούν, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια από την άποψη της σταθεροποίησης χρηματοπιστωτικού μας τομέα που είναι ζωτικής σημασίας για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη της οικονομίας» επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης