Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Η στασιμότητα 5 μηνών στις ελληνικές μετοχές και ομόλογα είναι πολύ κακός οιωνός ενώ ελλοχεύει διεθνώς πτώση

tags :
Nomura: Η στασιμότητα 5 μηνών στις ελληνικές μετοχές και ομόλογα είναι πολύ κακός οιωνός ενώ ελλοχεύει διεθνώς πτώση
Η Ελλάδα, το χρηματιστήριο, τα ομόλογα και οι τράπεζες δεν έχουν να προσφέρουν πολλά επενδυτικά και δεν είναι τυχαίο ότι στα road show που πραγματοποιούνται… επικρατεί αδιαφορία
Υπέρ της άποψης ότι η 5μηνη στασιμότητα στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι κακώς οιωνός ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος διεθνούς διόρθωσης στις αγορές τάσσεται ο ιαπωνικός οίκος Nomura.
Στέλεχος της Ιαπωνικής επενδυτικής τράπεζας που μίλησε στο bankingnews τόνισε τα εξής
«Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια εντυπωσιακή αποστροφή των διεθνών επενδυτών από την Ελλάδα το χρηματιστήριο και τα ομόλογα.
Π.χ. στις 15 Μαρτίου του 2016 το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν στις 568 μονάδες και στις 12 Σεπτεμβρίου του 2016 βρίσκεται περί τις 566 μονάδες δηλαδή σε ένα διάστημα 5 μηνών η απόκλιση είναι μηδέν.
Η διακύμανση στο μεσοδιάστημα και οι τζίροι επιβεβαιώνουν ότι οι επενδυτές απομακρύνονται από την Ελλάδα, η αγορά είναι απομονωμένη.
Το ίδιο ισχύει και στην αγορά ομολόγων.
Π.χ. το 10ετές βρίσκεται σταθερά εδώ και πολλές εβδομάδες στο 8% αυτό σημαίνει επενδυτική αδιαφορία.
Οι μετοχές και τα ομόλογα στην Ελλάδα είναι στάσιμα και αυτή η στασιμότητα αποτελεί πολύ κακό οιωνό.
Μια αδιάφορη επενδυτικά αγορά όπως η Ελλάδα εύκολα θα ακολουθήσει την διεθνή τάση σε μια διόρθωση που ελλοχεύει διεθνώς και δύσκολα θα παρακολουθήσει μια ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών.
Το χρηματιστήριο δεν προεξοφλεί κάποια βελτίωση, η λύση για το χρέος θα καθυστερήσει ενώ στα ομόλογα η μετάθεση για το μακρινό μέλλον της ποσοτικής χαλάρωσης καθιστά επενδυτικά αδιάφορη την αγορά.
Ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι αυτή η επενδυτική αδιαφορία να διατηρηθεί επί μακρόν εξέλιξη πολύ δυσμενής για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Η Ελλάδα, το χρηματιστήριο, τα ομόλογα και οι τράπεζες δεν έχουν να προσφέρουν πολλά επενδυτικά και δεν είναι τυχαίο ότι στα road show που πραγματοποιούνται… επικρατεί αδιαφορία ή αποστασιοποίηση από τον ελληνικό κίνδυνο….»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης