Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής: Ποτέ δε θα υποστείλουμε τη σημαία της διαφάνειας, της νομιμότητας, της ισονομίας

Κοντονής: Ποτέ δε θα υποστείλουμε τη σημαία της διαφάνειας, της νομιμότητας, της ισονομίας
O Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, εγκαινίασε το περίπτερο του Υπουργείου στη ΔΕΘ
Το περίπτερο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εγκαινίασε ο  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, παρουσία εκπροσώπων από όλο το φάσμα του αθλητικού κόσμου της Βορείου Ελλάδος.
Ο κ. Κοντονής στην ομιλία του επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και το διαρκή αγώνα που δίνει για διαφάνεια, ισονομία αλλά και την αναγκαιότητα της τήρησης της νομιμότητας.
«Ποτέ δε θα υποστείλουμε τη σημαία της διαφάνειας, της νομιμότητας, της ισονομίας», είπε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε «το χρωστάμε στις μεγάλες δόξες του αθλητισμού, στους πρωταγωνιστές που είναι τώρα στα γήπεδα, στη νέα γενιά, στα νέα παιδιά.
 Πρέπει επιτέλους η κατάσταση της διαφθοράς και της διαπλοκής που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, αυτή η μόνιμη κατάσταση της νόθευσης να τελειώσει και θα τελειώσει! Ήδη υπάρχουν τα πρώτα ορατά αποτελέσματα.
Είναι κάτι που μας γεμίζει με αισιοδοξία και δείχνει ότι σωστά προχωρήσαμε, σωστά συγκρουστήκαμε.
Ο αγώνας ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή, σε όλους τους αρμούς της κοινωνικής ζωής, είναι ένας αγώνας συνεχής και δεν πρόκειται ποτέ να υποστείλουμε τη σημαία της διαφάνειας, της νομιμότητας, της ισονομίας.
Αυτό είναι το πνεύμα, σε τελική ανάλυση, που προκύπτει από τον αθλητισμό, από το ευ αγωνίζεσθε.
Καθαροί αγώνες, με καθαρούς αθλητές, για καθαρές διακρίσεις.
Όταν υπάρχει θέληση, διάθεση και αποφασιστικότητα όλα τα πράγματα μπορούν να γίνουν».
Ο κ. Κοντινής με αφορμή τα εγκαίνια του περιπτέρου, στον ενάμισι χρόνο που η κυβέρνηση, με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στην εξουσία, υπογράμμισε ότι αντιμετωπίσανε σωρεία σοβαρών προβλημάτων, ενώ η κυβέρνηση στον τομέα του αθλητισμού πήρε γενναίες νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι με τον νέο αθλητικό νόμο, που θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες μέρες, για συζήτηση και ψήφιση, καθιερώνεται και κάτι άλλο, που ήταν ένα αίτημα όλων των φιλάθλων, να αποχωρίσει η αστυνομία από τα γήπεδα και να αναλάβουν οι διοικήσεις των ομάδων την εποπτεία και την ευταξία στους αγωνιστικούς χώρους.
«Η κυβέρνηση δε θα σταματήσει, θα ολοκληρώσει αυτό που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.
Τα καταφέρνουμε και είμαστε σίγουροι με την ενεργή συμπαράσταση όλων θα πετύχουμε στο 100% των προγραμματικών μας θέσεων», κατέληξε ο κ. Κοντονής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης