Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο Τσίπρας το τερμάτισε στη ΔΕΘ - Νέο ρεκόρ ψεμάτων στην ίδια πίστα

Γεννηματά: Ο  Τσίπρας το τερμάτισε στη ΔΕΘ -  Νέο ρεκόρ ψεμάτων στην ίδια πίστα
«Τα «5 βήματα» του κ. Τσίπρα δεν θα χρειάζονταν αν δεν είχαν γίνει τόσα λάθη», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά
«Ο κ. Τσίπρας το τερμάτισε στη ΔΕΘ.
Νέο ρεκόρ ψεμάτων στην ίδια πίστα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  Φ. Γεννηματά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Κατά την ίδια, «όσοι νόμιζαν πως o κ. Τσίπρας το τερμάτισε το 2014 έκαναν λάθος.
 Έκανε νέο ρεκόρ ψεμάτων στην ίδια πίστα.
Έχει γίνει ο πιο πρόθυμος πρωθυπουργός στην Ευρώπη στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών κύκλων.
Δεν τολμά να πει στον κ. Σόιμπλε ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας για 3.5% πλεόνασμα και μας λέει ότι τώρα τα πάντα παραπέμπονται από το 2019 και μετά». Υπογράμμισε δε, πως «με αυτούς τους ρυθμούς και με την ύφεση που εξακολουθούμε να έχουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να  πιάσουμε τον στόχο για το 2018».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «τα «5 βήματα» του κ. Τσίπρα δεν θα χρειάζονταν αν δεν είχαν γίνει τόσα λάθη», ενώ ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι είναι σε απόγνωση.
Ακόμη, υποστήριξε ότι « ο κ. Τσίπρας βρήκε μια χώρα που ήταν ήδη σε πλεόνασμα, μικρό αλλά πλεόνασμα και δειλά-δειλά φαινόταν ότι πηγαίναμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Με δική του ευθύνη ο κ. Τσίπρας και εξαιτίας των χειρισμών του, έχουμε φτάσει στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η «πρώτη φορά Αριστερά» χάρισε 6 δις ευρώ στους ευρωπαίους τραπεζίτες», αλλά και πως  είναι φανερό ότι «στραβά αρμενίζει» αυτή η κυβέρνηση και «γι αυτό ζητήσαμε να παραιτηθεί τον χειμώνα, πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση – γιατί βλέπαμε πού πάει – για να υπάρξει μια σοβαρή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα θέματα και να κλείσει σωστά την αξιολόγηση».
 Η κ. Γεννηματά σχετικά με την ένταση στις σχέσεις με το Ποτάμι, σημείωσε πως «η ηγεσία του Ποταμιού μετά από τόσους μήνες συζητήσεων, διαβουλεύσεων, αναμονής από τη μεριά μας, υποχωρήσεων, χρόνου που χάθηκε και κόπου πολλών ανθρώπων απέδειξε ότι έχει μια στόχευση: να γίνει συμπλήρωμα της Δεξιάς.
 Εμείς αυτό το αρνούμαστε».
«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε.
Όπως είπε η κ. Γεννηματά, «το μήνυμα που εκπέμπουμε ως χώρα θα αλλάξει με μια σοβαρή κυβέρνηση ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.
Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί.
 Πρέπει να δυναμώσουμε εμείς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη για να σπάσουμε αυτό το δίπολο που διχάζει και καθηλώνει».  
Υποστήριξε ότι το «το «φύγε εσύ – έλα εσύ» δεν έδωσε λύσεις στην Ελλάδα, έδωσε μόνο λύση σε προσωπικές φιλοδοξίες όποιου ήθελε να γίνει πρωθυπουργός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης