Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Η χώρα μας έχει μπει δυναμικά στην αγορά του αερίου

Σκουρλέτης: Η χώρα μας έχει μπει δυναμικά στην αγορά του αερίου
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, μετέβη στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 81ης ΔΕΘ
«Η χώρα μας έχει μπει δυναμικά στην αγορά του αερίου», ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, εγκαινιάζοντας το περίπτερο των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας στη ΔΕΘ.
Ο υπουργός, ο οποίος μετέβη σήμερα, Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016, στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 81ης ΔΕΘ, εγκαινιάζοντας το περίπτερο των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, παρουσία των διοικήσεων των εταιριών, επεσήμανε «θεωρώ ότι η δουλειά που κάνετε στην Θεσσαλονίκη και την Θεσσαλία είναι εξαιρετική.
Και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα, δηλαδή το μεγάλο ρυθμό διείσδυσης. Από εκεί και ύστερα είναι μια καλή συγκυρία για το φυσικό αέριο, την οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε, διότι βέβαια τα οφέλη δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά είναι και για το περιβάλλον».
Όπως είπε, η χώρα μας έχει μπει δυναμικά στην αγορά του αερίου και «μετά από χρόνια υπάρχει όχι μόνο ένας σχεδιασμός ανάπτυξης στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και μεγάλα ενεργειακά σχέδια που πρωταγωνιστούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Νομίζω, λοιπόν, ότι τα συνδυάζουμε και τα δύο, και την επέκταση στο εσωτερικό της χώρας αλλά και την μετατροπή της Ελλάδας σε έναν ισχυρό παίχτη, σε έναν περιφερειακό ενεργειακό κόμβο.
Όταν υπάρχει σχέδιο και οι κατάλληλοι άνθρωποι, τότε μπορούμε να έχουμε και τα καλύτερα αποτελέσματα.
Νομίζω ότι αυτό έχει δείξει η δουλειά των τελευταίων μηνών».
Προηγουμένως ο κ. Σκουρλέτης συμμετείχε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς.
Ακολούθησε συνάντηση του κ. Σκουρλέτη με τον ομόλογό του, Υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Νόβακ, ο οποίος συνοδευόταν από τον επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Ενέργειας, Ανατόλι Τιχόνοφ.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργος Τσίπρας.
Επίσης, ο  Υπουργός ΠΕΝ επισκέφθηκε επίσης τα περίπτερα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της ΔΕΠΑ, όπου ενημερώθηκε για τις τελευταίες δραστηριότητες της επιχείρησης από τη διοίκησή της.
Στη συνέχεια περιηγήθηκε σε άλλα περίπτερα στο χώρο της Έκθεσης.
Στο περίπτερο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που για πρώτη φορά εμφανίστηκε αυτόνομο στην ΔΕΘ, ο κ. Σκουρλέτης ευχαρίστησε το προσωπικό του υπουργείου για το αποτέλεσμα, το οποίο είναι προϊόν ομαδικής και δημιουργικής εργασίας, η οποία κατόρθωσε να συνοψίσει την πολιτική του υπουργείου.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο  κ. Σκουρλέτης θα μιλήσει αύριο, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, στο Ελληνο–ρωσικό Φόρουμ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την Εξοικονόμηση Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης