Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καταθέσεις άνω του 1 δισ. ευρώ έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες

Καταθέσεις άνω του 1 δισ. ευρώ έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες
Τραπεζικές πηγές υποστηρίζουν στο ΑΠΕ ότι συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η επιστροφή των καταθέσεων
Καταθέσεις άνω του 1 δισ. ευρώ έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες μετά την τελευταία χαλάρωση των capital controls.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ρυθμός επανόδου του ρευστού στις τράπεζες συνεχίζεται αμείωτος (στις 6 Σεπτεμβρίου, όπως είχε μεταδώσει το ΑΠΕ, το ποσό ήταν άνω των 800 εκατ. ευρώ) και πρόκειται κυρίως για χρήμα που ήταν «στο στρώμα».
Οι συγκεκριμένοι παράγοντες αποδίδουν την επιστροφή των κεφαλαίων στο γεγονός, κατά κύριο λόγο, ότι με την τελευταία απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου (ΦΕΚ Β' 2282/22-07-2016), μπορούν να πραγματοποιούν αναλήψεις, χωρίς το όριο των 420 ευρώ ανά εβδομάδα, όσοι καταθέτουν «φρέσκο» χρήμα στις τράπεζες.
Δευτερευόντως, θετικά επενεργεί και το ότι, με την ίδια απόφαση, επιτράπηκαν η ανάληψη ποσού έως 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.
Ιδιαίτερα σημαντικό, σύμφωνα με τους ίδιους εγχώριους τραπεζικούς κύκλους, είναι το γεγονός ότι σταθεροποιείται η ελληνική οικονομία και βρίσκεται πλέον στο «κατώφλι» της ανάκαμψης.
Κάτι που, σε συνδυασμό με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που αναμένεται να ανακοινωθούν έως το τέλος του 2016, θα δώσει το «πράσινο φως» για την έλευση στη χώρα μεγάλων επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης