Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Ζωντανό το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς - Παλινωδίες από τον Θεοδωράκη

Θεοχαρόπουλος: Ζωντανό το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς -  Παλινωδίες από τον Θεοδωράκη
Αρχές Οκτωβρίου να γίνει μια κοινή συνεδρίαση όλων όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο εγχείρημα είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την εκτίμηση πως το εγχείρημα για την Κεντροαριστερά παραμένει ζωντανό διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Σταύρου Θεοδωράκη.
«Χθες συνεδρίασε η Δημοκρατική Συμπαράταξη και αποφασίσαμε ότι παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο με όποιον φορέα, κίνηση ή πρόσωπο του χώρου επιθυμεί πραγματικά και αποδέχεται τις αρχές και τις προϋποθέσεις για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς.
Το εγχείρημα της κεντροαριστεράς παραμένει ζωντανό, γιατί αυτό επιθυμούν οι πολίτες του χώρου μας.
Όποιοι μπορούν και θέλουν να ακολουθήσουν, θα προχωρήσουμε μαζί, όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Ερωτηθείς για το ποιο ήταν το πρόβλημα που υπήρχε στο διάλογο με Το Ποτάμι ο κ.Θεοχαρόπουλος είπε πως «την τελευταία εβδομάδα, αλλά και το προηγούμενο διάστημα, υπήρξαν συνεχιζόμενες παλινωδίες και τακτικές που άλλαζαν τη θέση, από τη μία μέρα στην άλλη, βάζοντας προαπαιτούμενα που ήταν κάθε μέρα διαφορετικά».
«Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα: Τη μία μέρα ο κ. Θεοδωράκης έλεγε για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, την άλλη μέρα έλεγε για κυβέρνηση μόνο με τη ΝΔ.
Τη μία μέρα να πάνε τα κόμματα αυτόνομα ως το 2019, την άλλη να τα διαλύσουμε από τη μέρα που θα εκλέξουμε αρχηγό» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Κληθείς να σχολιάσει αν εκτιμά ότι ο κ. Θεοδωράκης έχει προσανατολισμό προς τη ΝΔ υπογράμμισε πως «η επιστολή του ήταν ξεκάθαρη, ότι την επόμενη μέρα θέλει μετεκλογική συνεργασία που να μην συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο η ΝΔ».
«Νομίζω ότι ήταν μια ξεκάθαρη τοποθέτηση, η οποία όμως δεν είχε συζητηθεί στην επιτροπή διαλόγου.
Μίλησα για παλινωδίες, διότι σέβομαι πάρα πολύ – και για αυτό είμαι πραγματικά δυσαρεστημένος από την όλη εξέλιξη - τη δουλειά της επιτροπής διαλόγου όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα που είχε οριστεί από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ και άλλες δυνάμεις.
Η επιτροπή έκανε τρίμηνη δουλειά και έβγαλε ένα κοινό προγραμματικό πόρισμα, για πρώτη φορά στον χώρο.
Το πόρισμα αυτό, που είχαν συμφωνήσει όλες οι δυνάμεις, έγραφε ότι από τη μια μεριά έχουμε μια αναποτελεσματική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και από την άλλη μεριά του πολιτικού συστήματος, μια συντηρητική ΝΔ, που αδυνατεί να προσφέρει τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.
Πως είναι δυνατόν να υπογράφεις αυτό και γιατί δεν φέρνεις την πρόταση εκείνη τη στιγμή στον διάλογο.
Παρόλα αυτά, χθες προχώρησα σε μία πρόταση απεμπλοκής από εδώ και στο εξής.
Πρότεινα αρχές Οκτώβρη να μην μείνουμε μόνο στην κορυφή, να αποπροσωποποιήσουμε το θέμα, να γίνει μια κοινή συνεδρίαση όλων των συλλογικών οργάνων των κομμάτων και κινήσεων που θέλουν να συμμετέχουν στο ευρύτερο εγχείρημα. Όλων όσων θέλουν να συμμετέχουν, χωρίς αποκλεισμούς» υποστήριξε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος στο νέο πολιτικό φορέα.
«Βεβαίως, στο βαθμό που δρομολογηθούν οι διαδικασίες για αυτό το νέο φορέα της κεντροαριστεράς και προχωρήσουν οι διαδικασίες για εκλογή επικεφαλής από τη βάση, θα είμαι υποψήφιος.
Αλλά αυτή την ώρα που μιλάμε, το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει το εγχείρημα ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς.
Οι προσωπικές φιλοδοξίες έχουν υπονομεύσει αυτή τη διαδικασία.
Η δική μου πρόθεση υποψηφιότητας, από την πρώτη στιγμή, έχει στόχο την ενότητα και την ανανέωση και όχι τις άγονες συγκρούσεις, αλλιώς δεν θα υπάρξει ο φορέας» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης