Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαϊκή Ενότητα: Ο Κατρούγκαλος εμπαίζει τους συνταξιούχους - Δεν πείθει κανέναν

Λαϊκή Ενότητα: Ο Κατρούγκαλος εμπαίζει τους συνταξιούχους - Δεν πείθει κανέναν
«Ο κ. Κατρούγκαλος, με περίσσιο θράσος, προσπάθησε να πείσει τους συνταξιούχους ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις», σημειώνει η Λαϊκή Ενότητα
Βολές κατά του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή σημερινές δηλώσεις του για τις συντάξεις, σε τηλεοπτική εκπομπή.
Η Λαϊκή Ενότητα υποστηρίζει πως «ο Κατρούγκαλος εμπαίζει τους συνταξιούχους υποστηρίζοντας ότι οι νέες μειώσεις έγιναν… «για το καλό τους!», προσθέτοντας πως «κανείς δεν πιστεύει τον υπ. Εργασίας όταν «δεσμεύεται» ότι δεν θα γίνει ξανά «κούρεμα» στις συντάξεις».
Στη συνέχεια επισημαίνει πως «το «μαύρο – άσπρο» για πολλοστή φορά, με άκρατο κυνισμό και χωρίς πολιτική τσίπα, επιχειρεί μέσα σε μόλις λίγους μήνες να κάνει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος», καθώς «με σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ. Κατρούγκαλος λίγο πολύ ενέπαιξε ξανά χιλιάδες συνταξιούχους υποστηρίζοντας επί της ουσίας ότι, οι επιπλέον περικοπές της τάξης του 40% τις οποίες υπέστησαν πριν από λίγες ημέρες στις συντάξεις τους έγιναν για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης!».
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αρμόδιου υπουργού, αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα, το «κούρεμα» έγινε «για το καλό τους», για το «καλό» δηλαδή των συνταξιούχων οι οποίοι επί χρόνια δούλεψαν καταβάλλοντας εισφορές για να δουν τις συντάξεις τους να συρρικνώνονται στα όρια της φτώχειας τόσο επί των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, όσο και επί της κυβέρνησης του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Επίσης, προσθέτει η παράταξη, ο κ. Κατρούγκαλος, με περίσσιο θράσος, προσπάθησε να πείσει τους συνταξιούχους ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις στο άμεσο μέλλον, κατηγορώντας για σπέκουλα και μαύρη προπαγάνδα όσους υποστηρίζουν ότι οι συντάξεις θα κοπούν ξανά και μάλιστα πολύ σύντομα, τονίζοντας, όμως, πως ο υπουργός Εργασίας δεν πείθει κανέναν, πολύ περισσότερο όταν τα ίδια έλεγε και πριν το «κούρεμα» που έγινε με την «υπογραφή» του τις προηγούμενες ημέρες.
Παράλληλα, η Λαϊκή Ενότητα καθιστά σαφές πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί με το νόμο 4387/2016 να συνεχίσει τις μειώσεις επί των κύριων – επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ παροχών και μερισμάτων», ενώ συμπληρώνει πως «οι συντάξεις κινδυνεύουν να μετατραπούν σε παιδικά φιλοδωρήματα, παρά τις περί του αντιθέτου –και με στόχο να «ρίξει στάχτη» στα μάτια της κοινής γνώμης- δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου».
«Ο μόνος τρόπος για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος φτωχοποίησης και εξαθλίωσης εκατομμυρίων συνταξιούχων και ασφαλισμένων, είναι η μετατροπή της απόγνωσης και της οργής τους σε θέληση και απόφαση μαζικής αντίστασης και δράσης για την αντιμνημονιακή ανατροπή», καταλήγει η Λαϊκή Ενότητα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης