Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Αναβάθμιση της εκτίμησης για το ΑΕΠ του Ην. Βασιλείου στο +1,9% το 2016

Morgan Stanley: Αναβάθμιση της εκτίμησης για το ΑΕΠ του Ην. Βασιλείου στο +1,9% το 2016
Η ανοδική αναθεώρηση αντανακλά την εκτίμηση της αμερικανικής τράπεζας ότι η βρετανική οικονομία θα αποδειχθεί περισσότερο ανθεκτική
Σε ανοδική αναθεώρηση της εκτίμησή της για την ανάπτυξη της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε σήμερα, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley.
Ειδικότερα, η Morgan Stanley εκτιμά πως το βρετανικό ΑΕΠ θα ενισχυθεί το τρέχον έτος (2016) με ρυθμό +1,9%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 1,2%.
Η ανοδική αναθεώρηση αντανακλά την εκτίμηση της αμερικανικής τράπεζας ότι η βρετανική οικονομία θα αποδειχθεί περισσότερο ανθεκτική και δυνατότερη από ό,τι οι οικονομολόγοι ανέμεναν, στον απόηχο της απόφασης για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit).
Η αναθεώρηση έρχεται, μάλιστα, μετά τη δημοσιοποίηση πλειάδας μακροοικονομικών δεδομένων που αποδεικνύουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ανακάμπτει από το αρχικό σοκ του Brexit.
Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο η ανάκαμψη αυτή θα είναι αρκετά ισχυρή, ώστε να συγκρατήσει την Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England - BoE) από τη λήψη νέων νομισματικών μέτρων για την τόνωση της οικονομίας εντός του 2016.
Σε κάθε περίπτωση, οι αναλυτές της Morgan Stanley προειδοποιούν ότι η ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η βρετανική οικονομία θα υπονομευτεί με τον χρόνο, καθώς οι επιχειρήσεις θα αναβάλουν επενδύσεις και προσλήψεις.
Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχη αναθεώρηση προχώρησε και η ελβετική τράπεζα Credit Suisse, αναμένοντας πως το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου θα ενισχυθεί κατά 1,9% το 2016 και κατά 0,5% το 2017, έναντι προηγούμενων εκτιμήσεων για ενίσχυση 1% και συρρίκνωση 1% αντιστοίχως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης