Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberation: Διαδήλωση από μέλη της κινέζικης κοινότητας στο Παρίσι μετά τη δολοφονία ενός ομοεθνή τους

Liberation: Διαδήλωση από μέλη της κινέζικης κοινότητας στο Παρίσι μετά τη δολοφονία ενός ομοεθνή τους
Δεν είναι η πρώτη φορά που κινητοποιούνται οι Κινέζοι στη Γαλλία για επιθέσεις σε βάρος τους
Χιλιάδες μέλη της κινέζικης κοινότητας συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 4/9 στο Παρίσι για να ζητήσουν «ασφάλεια για όλους» και για να καταδικάσουν τον «αντιασιατικό ρατσισμό» μετά την θανάσιμη επίθεση σε έναν 49χρονο συμπατριώτη τους στα προάστια του Παρισιού, όπως γράφει η Liberation.
Σχεδόν όλοι ήταν ντυμένοι με ένα t-shirt που έγραφε «ασφάλεια για όλους» και μαζεύτηκαν γύρω από την πλατεία της δημοκρατίας κρατώντας γαλλικές σημαίες και πλακάτ που έγραφαν «ασφάλεια, ασφάλεια, ασφάλεια».
Σε μία μεγάλη οθόνη υπήρχε η φωτογραφία του θύματος και από κάτω μία επιγραφή που έλεγε: «Zhang Chaolin, πέθανε για το τίποτα, ποιος θα είναι ο επόμενος»;
Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και αρκετοί επώνυμοι, όπως ο Bruno Julliard, δημοτικός σύμβουλος Παρισιού, η Stephane Troussel από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της περιοχής Ile de France Valerie Pecresse.
Η συλλογικότητα «ασφάλεια για όλους» είχε ήδη μαζέψει πολλές χιλιάδες άτομα από το 2010 και το 2011 για να διαμαρτυρηθούν για τη βία ενάντια στην κινέζικη κοινότητα.
Η κινητοποίηση είχε γίνει τότε από μία επίθεση σε ένα συμπόσιο γάμου.
Αυτή τη φορά, ο θάνατος τον Αύγουστο του 2016 στην Aubervilliers (Seine Saint Denis) του 49χρονου Ζhang Chaolin, που πέθανε μετά από επίθεση τριών νέων, οδήγησε σε νέα κινητοποίηση.
Η «ασφάλεια για όλους» επέκρινε το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που βασιλεύει στην Aubrevilliers και κατηγόρησε τις αρχές που προτιμούν να κλείνουν τα μάτια σε αυτή την κλιμάκωση της βίας, καθώς οι Ασιάτες αποτελούν έναν βασικό στόχο για τους επιτιθέμενους.
Η συλλογικότητα ζητάει συμπληρωματική αστυνόμευση για να είναι πιο αποτελεσματική, κάμερες παρακολούθησης και αναγνώριση ότι υπάρχει ρατσισμός κατά των Ασιατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης