Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Διαδηλώσεις υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ – Στο Λονδίνο ήταν 2.000 άτομα

Le Monde: Διαδηλώσεις υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ – Στο Λονδίνο ήταν 2.000 άτομα
Δεν υπάρχει θέμα δεύτερου δημοψηφίσματος ξεκαθαρίζει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, T. May
Μία πορεία για την Ευρώπη έγινε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, το Μπίρμιγχαμ, την Οξφόρδη και το Εδιμβούργο, όπου χιλιάδες άτομα ζήτησαν τη διατήρηση, παρά το Brexit, των σχέσεων ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ, όπως αναφέρει η Le Monde.
Στο Λονδίνο περίπου 2.000 διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από το Hyde Park και έφτασαν το απόγευμα στο Κοινοβούλιο του Westminster, κρατώντας σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλακάτ που έγραφαν «Σταματήστε το Brexit» και «Έχουμε ανάγκη την ΕΕ».
Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και ο κωμικός ηθοποιός Εddie Izzard, που του είχαν πάρει συνέντευξη φοιτητές για να τους πείσει να ψηφίσουν κατά της εξόδου από την ΕΕ.
«Συνεχίζουμε να μαχόμαστε» δήλωσε ο ίδιος.
Αυτές οι διαδηλώσεις έγιναν παραμονές της συζήτησης από το Κοινοβούλιο του αιτήματος για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.
Η συγκεκριμένη αίτηση που είχε γίνει ηλεκτρονικά, υπογράφηκε από 4 εκατομμύρια άτομα.
Αλλά η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May που ήταν και είχε ψηφίσει υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει δεύτερο δημοψήφισμα και θα κινήσει τις διαδικασίες για το Brexit, τηρώντας το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.
Η May έχει πολλές φορές πει ότι δεν θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας για την αποχώρηση από την ΕΕ, πριν το τέλος του 2016.
Στη συνέχεια το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει δύο χρόνια για ολοκληρώσει τις διαδικασίες αποχώρησής του από την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης