Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Renzi μειώνει τους φόρους και αυξάνει τις δημόσιες επενδύσεις στην Ιταλία το 2017 για την τόνωση της ανάπτυξης

Ο Renzi μειώνει τους φόρους και αυξάνει τις δημόσιες επενδύσεις στην Ιταλία το 2017 για την τόνωση της ανάπτυξης
Για το 2016 η Ιταλία έχει λάβει άδεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει αυξημένο πρωτογενές έλλειμμα, μαζί με την προειδοποίηση ότι έχει ήδη αντιμετωπιστεί «με άνευ προηγουμένου μεγάλη ελαστικότητα»
Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στην Ιταλία από το νέο έτος προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της χώρας, Matteo Renzi, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, αναφέροντας το αυτονόητο, ότι δηλαδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί η επιτάχυνση της ανάπτυξης.
Όσο λογική και αν ακούγεται η απόφασή του, ο Renzi αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να έρθει σε νέα σύγκρουση με τις Βρυξέλλες, που εμφορείται από τα ιδανικά της αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας, η οποία βλάπτει το επιχειρείν και την οικονομία.
Για το 2016 η Ιταλία έχει λάβει άδεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει αυξημένο πρωτογενές έλλειμμα - εν μέρει για την αντιμετώπιση του τεράστιου κύματος προσφύγων που δέχεται - μαζί με την προειδοποίηση ότι η Ιταλία έχει ήδη αντιμετωπιστεί «με άνευ προηγουμένου μεγάλη ελαστικότητα».
«Εγώ γνωρίζω μόνον έναν κανόνα: χαμηλότερους φόρους», ανέφερε ευθαρσώς ο Renzi σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, προσθέτοντας ότι «σωστά διαχειριζόμενες επενδύσεις σε υποδομές» είναι επίσης απαραίτητες.
Δηλαδή, η Ιταλία όχι μόνον ετοιμάζεται για μείωση των φόρων, αλλά και για παράλληλη τόνωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεών της.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Renzi, το 2017 οι επαγγελματίες και οι εταιρείες με μόνον έναν ιδιοκτήτη θα καταβάλλουν φόρο 24%, αντί ενός πολύπλοκου συστήματος φορολογικών συντελεστών, ενώ συζητείται και η μείωση των φόρων επί μισθών και εισοδημάτων.
Στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, η ιταλική οικονομία παρέμεινε στάσιμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης