Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Όσα παραμύθια και να πει στη ΔΕΘ ο Τσίπρας, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν την πραγματικότητα

ΝΔ: Όσα παραμύθια και να πει στη ΔΕΘ ο Τσίπρας, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν την πραγματικότητα
«Με την επίδειξη αναβλητικότητας στην εισαγωγή μεταρρυθμίσεων και με την αποστροφή σας για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, από πού θα έρθει η ανάπτυξη κ. Τσίπρα;»
Με αφορμή τα στοιχεία (link) που εξέδωσε χθες 31/8 η ΕΛΣΤΑΤ και τα οποία δείχνουν την απογοητευτική πορεία των εξαγωγών για τη χώρα μας, η Νέα Δημοκρατία εξαπολύει για ακόμα μια φορά «πυρά» κατά της κυβέρνησης.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής οι εξαγωγικές επιδόσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2016 είναι οι χαμηλότερες από το 2012, τόσο σε συνολική αξία εξαγωγών, όσο και σε αξία εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών.
Σε επίπεδο περιόδου Ιανουαρίου - Ιουνίου, η συνολική αξία των εξαγωγών υποχώρησε κατά 8,1% και κάτω από το όριο των 12 δις ευρώ (11,8 δις ευρώ φέτος, έναντι 12,8 δις ευρώ του εξαμήνου του 2015).
Σε επίπεδο λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 5,2% ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά το μήνα Ιούνιο 2016 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2015 και κατά 3,6% ο Γενικός Δείκτης Όγκου.
Επίσης, η ιδιωτική κατανάλωση παρουσίασε μείωση το δεύτερο τρίμηνο του 2016 κατά 1,9% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2015.
Και όλα αυτά την ίδια ώρα, που χιλιάδες επιχειρήσεις λόγω των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών και της υπερφορολόγησης ή κλείνουν ή υποβάλλουν αιτήσεις για αλλαγή έδρας και μεταφορά της επιχείρησής τους εκτός Ελλάδας», επισημαίνουν στη σχετική τους ανακοίνωση οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Κεφαλογιάννη και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
«Αλήθεια, με την επίδειξη αναβλητικότητας στην εισαγωγή μεταρρυθμίσεων και με την εμμονική αποστροφή σας για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, η ανάπτυξη από πού θα έρθει κ. Τσίπρα;
Από τις εξαγωγές και το λιανικό εμπόριο πάντως όχι…
Όσα παραμύθια και αν ειπωθούν - άλλη μια φορά - στη Δ.Ε.Θ. από τον κ. Τσίπρα δεν θα μπορέσουν να καλύψουν την πραγματικότητα, η οποία οφείλεται στην ιδεοληψία και την ανικανότητα της κυβέρνησης», σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης