Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haldane (BoE): Αποδοτικότερη για τη συνταξιοδότηση η επένδυση σε ένα ακίνητο σε σύγκριση με μια σύνταξη

Haldane (BoE): Αποδοτικότερη για τη συνταξιοδότηση η επένδυση σε ένα ακίνητο σε σύγκριση με μια σύνταξη
Ο Haldane ζητά επιστάμενα την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος με τρόπο ώστε να είναι απλό και κατανοητό από κάθε πολίτη
Η ιδιοκτησία ακινήτου αποτελεί αποδοτικότερη επένδυση συνταξιοδότησης σε σύγκριση με μία σύνταξη, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτό ισχυρίστηκε την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής Τραπέζης Αγγλίας (BoE), Andy Haldane, σύμφωνα με τον οποίο το βρετανικό συνταξιοδοτικό σύστημα παραείναι πολύπλοκο για να είναι κατανοητό, ενώ οι τιμές των ακινήτων πολύ απλά αυξάνονται διαχρονικά.
Λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης επαρκών ακινήτων προς αγορά και ενοικίαση στη Βρετανία, ο Haldane θεωρεί δεδομένο ότι η άνοδος των τιμών στα ακίνητα θα συνεχιστεί.
Ο ίδιος ο Haldane έχει ήδη φροντίσει για τη «συνταξιοδότησή» του, διαθέτοντας δύο σπίτια στο Σάρεϊ και στο Κεντ.
Παρ' ότι ασχολείται με ιδιαίτερα σύνθετα οικονομικά ζητήματα ως μέρος της εργασίας του στην BoE, ο Haldane έχει πολλάκις εκφράσει κατά το παρελθόν την ειλικρινή του αδυναμία να κατανοήσει το πολύπλοκο συνταξιοδοτικό σύστημα της Βρετανίας, έχοντας απευθυνθεί ακόμα και σε ειδικούς επαγγελματίες.
Γι' αυτόν τον λόγο, ζητά επιστάμενα την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος με τρόπο ώστε να είναι απλό και κατανοητό από κάθε πολίτη, χωρίς μάλιστα να διαθέτει υπόβαθρο χρηματο-οικονομικών γνώσεων.
Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρώην υπουργός Συντάξεων, Ros Altmann, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Haldane «ανεύθυνες», οι οποίες φέρονται να «απέχουν από την πραγματικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης