Τελευταία Νέα
Διεθνή

Leggeri (Frontex): Καθιέρωση ενός τεστ αντοχής για τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης

Leggeri (Frontex): Καθιέρωση ενός τεστ αντοχής για τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης
Τι ανέφερε ο Fabrice Leggeri, επικεφαλής της Frontex
Την καθιέρωση ενός τεστ αντοχής (stress test) για τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης κατά τα πρότυπα των τραπεζών, σχεδιάζει ο Fabrice Leggeri, επικεφαλής της Frontex, ο οποίος σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Welt, ανέφερε ότι  από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η ανάλυση των αδύνατων σημείων στα σύνορα ορισμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτές τις χώρες  είναι η Γερμανία και η Ελλάδα, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν, ενώ η ανάλυση θα περιλαμβάνει διάφορα σενάρια για τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα.
Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη πληροφορίες που προέρχονται από την γερμανική κυβέρνηση, έχουν συμφωνήσει επίσης η Φινλανδία, η Σλοβενία και η Ρουμανία.
Ο Fabrice Leggeri, επικεφαλής της Frontex, ανέφερε στη κυριακάτικη Welt «θέλουμε να διαπιστώσουμε πόσο προετοιμασμένες είναι οι χώρες μέλη να αντιμετωπίσουν μια κρίση στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.
Πρέπει να προετοιμαστούμε καλύτερα για την περίπτωση κρίσης».
Ο ίδιος σημείωσε ότι εκτός από την καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., θέλει να δημιουργηθούν νόμιμοι δρόμοι εισόδου των προσφύγων προς την Ευρώπη, ώστε να μειωθεί η πίεση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης