Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπαγκλαντές σκότωσαν τον ενορχηστρωτή της φονικής επίθεσης στην Dhaka

Reuters: Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπαγκλαντές σκότωσαν τον ενορχηστρωτή της φονικής επίθεσης στην Dhaka
Tέσσερις μαχητές σκότωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπαγκλαντές
Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπαγκλαντές σκότωσαν τέσσερις μαχητές το Σάββατο 27/8, ανάμεσά τους και τον ενορχηστρωτή της φονικής επίθεσης στην πρωτεύουσα Dhaka (Ντάκα) τον Ιούλιο του 2016, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 22 άνθρωποι, κυρίως ξένοι, μεταδίδει το Reuters.
Οι μαχητές περικυκλώθηκαν νωρίς το πρωί στο κρησφύγετό τους στην Naraynganj, στα περίχωρα της πρωτεύουσας και σκοτώθηκαν αφού αρνήθηκαν να παραδοθούν.
Ο γεννημένος στο Bangladesh, Καναδός πολίτης, Tamim Ahmed Chowdbury, κατηγορούμενος ως ενορχηστρωτής της επίθεσης στην Ντάκα, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που βρήκαν τον θάνατο.
Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει τότε την ευθύνη για την επίθεση στο καφέ στην πρωτεύουσα, κι ενώ η κυβέρνηση είχε αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς του, ειδικοί σε θέματα ασφάλειας υποστήριξαν ότι το ύφος της επίθεσης παρέπεμπε σε διεθνή δίκτυα τρομοκρατίας.
Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι τον Απρίλιο του 2016 το Ισλαμικό Κράτος είχε αναγορεύσει τον Chowdbury σαν εθνικό διοικητή του.
Οι φερόμενοι ως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν πάρει ομήρους ξένους, μη μουσουλμάνους, την 1η Ιουλίου 2016, όταν και σκότωσαν Ιταλούς, Γιαπωνέζους, έναν Αμερικάνο και Ινδούς πριν κάνουν επιδρομή οι δυνάμεις ασφαλείας και βάλουν τέλος στη 12ωρη πολιορκία.
Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η επίθεση της 1ης Ιουλίου και άλλη μία στις 26/7, όταν η αστυνομία σκότωσε εννέα μαχητές, ήταν έργο εγχώριων τρομοκρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης