Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Σε προχωρημένο στάδιο η πώληση δραστηριοτήτων της Barclays σε Ιταλία, Ισπανία και Αίγυπτο

WSJ: Σε προχωρημένο στάδιο η πώληση δραστηριοτήτων της Barclays σε Ιταλία, Ισπανία και Αίγυπτο
Μόλις χθες, Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, η Barclays ανακοίνωσε ότι πώλησε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg έναντι 615 εκατ. στερλίνων (715 εκατ. ευρώ) τις δραστηριότητες ανάλυσης κινδύνων (risk analytics)
Σωρεία συμφωνιών εκποίησης δραστηριοτήτων της που δεν άπτονται του πυρήνα του αντικειμένου της, πρόκειται να ολοκληρώσει στις ερχόμενες εβδομάδες η μεγάλη βρετανική τράπεζα Barclays, που επιχειρεί την αναδιάρθρωση και αναμόρφωσή της με τρόπο που να ενισχύει τις προοπτικές κερδοφορίας της.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγκυρης αμερικανικής εφημερίδος Wall Street Journal (WSJ), η Barclays είναι έτοιμη να ανακοινώσει στις επόμενες ημέρες την ολοκλήρωση της πώλησης των ιταλικών δραστηριοτήτων λιανικής τραπεζικής της, στην CheBanca του ομίλου Mediobanca, η οποία είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριου του 2015.
Από την πώληση, η Barclays θα εγγράψει στα αποτελέσματά της ζημία 200 εκατ. στερλίνων, όμως θα απαλλαγεί από την ανάγκη διαβαθμισμένων εποπτικών κεφαλαίων αξίας 500 εκατ. στερλίνων.
Παράλληλα, πλησιάζει στην υπογραφή της και η συμφωνία πώλησης της μονάδος πιστωτικών καρτών Iberian της τραπέζης στην Ιβηρική χερσόνησο, με την Barclays να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με δύο διαφορετικούς ενδιαφερόμενους αγοραστές του τραπεζικού της δικτύου στην Αίγυπτο.
Μόλις χθες, Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, η Barclays ανακοίνωσε ότι πώλησε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg έναντι 615 εκατ. στερλίνων (715 εκατ. ευρώ) τις δραστηριότητες ανάλυσης κινδύνων (risk analytics) που διαθέτει.
Η βρετανική τράπεζα περιορίζει τις λιγότερο αποδοτικές διεθνείς δραστηριότητές της, εν μέσω περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων - τώρα πλέον απροσδόκητα και στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω Brexit - και αυξημένων εποπτικών πιέσεων.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Barclays δεσμεύτηκε να πωλήσει τραπεζικά στοιχεία ενεργητικού συνολικής αξίας 35 δισ. στερλίνων (περίπου 40,7 δισ. ευρώ) μέχρι το τέλους τουι 2017, τα οποία δεν αποδίδουν επαρκώς.
Μάλιστα, για τον περιορισμό των ζημιών που θα εγγράψει στα αποτελέσματά της από κάποιες εξ αυτών των πωλήσεων, η βρετανική τράπεζα προανήγγειλε μείωση του μερίσματος που θα διανείμει για τις χρήσεις 2016 και 2017.
Η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων της Barclays διαμορφώθηκε σε 4,8% για το πρώτο εξάμηνο του 2016, δείκτης ο οποίος προβλέπεται ότι θα ανέλθει σε διψήφιο αριθμό μετά τη διάθεση των μη επιθυμητών περιουσιακών της στοιχείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης