Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιπολίες 3 χιλ. εφέδρων στα σχολεία της Γαλλίας, για την αντιμετώπιση τρομοκρατικού πλήγματος

Περιπολίες 3 χιλ. εφέδρων στα σχολεία της Γαλλίας, για την αντιμετώπιση τρομοκρατικού πλήγματος
Γαλλίδα υπ. Παιδείας: Ο κίνδυνος τρομοκρατικού πλήγματος στα γαλλικά σχολεία «είναι υψηλός... δεν πρόκειται περί παράδοσης στον πανικό ή την παράνοια»
Με μέτρα ενίσχυσης των στρατιωτικών περιπολιών στους δρόμους και τη διενέργεια περισσότερων και εκτενέστερων ασκήσεων και ετοιμασιών ορθής αντίδρασης σε τρομοκρατικά χτυπήματα, υποδέχεται σε μία εβδομάδα το νέο σχολικό έτος η Γαλλία.
Όπως ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 οι Γάλλοι υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας, Bernard Cazeneuve και Najat Vallaud-Belkacem, αντίστοιχα, η Γαλλία μεταξύ άλλων πρόκειται να παρατάξει στους δρόμους επιπλέον 3 χιλιάδες στρατιώτες εξ εφεδρείας εν όψει της έναρξης του σχολικού έτους, από φόβο ότι τα σχολεία ενδέχεται να αποτελέσουν τον επόμενο στόχο των τρομοκρατών.
Επίσης, οι ασκήσεις αντιμετώπισης τρομοκρατικού πλήγματος στα σχολεία θα αυξηθούν σε τρεις ετησίως ανά σχολικό έτος, από δύο που θεσμοθετήθηκαν μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015.
Επιπλέον, 1,2 εκατ. μαθητές της 1ης Λυκείου πρόκειται να εκπαιδευτούν στην παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ περίπου 500 σχολικοί διευθυντές θα παρακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα της αστυνομικής ακαδημίας για τη διαχείριση κρίσεων και τη συνεργασία με τις αρχές ασφαλείας.
Συνολικά, 12 εκατομμύρια μαθητές πρόκειται να επιστρέψουν στα θρανία από την 1η Σεπτεμβρίου του 2016.
Σύμφωνα με την Vallaud-Belkacem, ο κίνδυνος τρομοκρατικού πλήγματος στα γαλλικά σχολεία «είναι υψηλός... δεν πρόκειται περί παράδοσης στον πανικό ή την παράνοια».
Οι ενισχυμένες πεζές και άλλες περιπολίες θα πραγματοποιούνται εντατικά σε περιοχές με δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια της χώρας, καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης