Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Οι δέκα χώρες στις οποίες ένα… iPhone κοστίζει ακριβότερα

Forbes: Οι δέκα χώρες στις οποίες ένα… iPhone κοστίζει ακριβότερα
Ένα iPhone 6 κοστίζει περίπου 598 δολάρια στις ΗΠΑ, ενώ στη Βραζιλία θα χρειαστεί κανείς να πληρώσεις 931 δολάρια
Εάν κάποιος επισκεφθεί τη Βραζιλία και έχει την ατυχία να χάσει το iPhone του, θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να το αντικαταστήσει, αναφέρει ο συντάκτης του Forbes, Niall McCarthy.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση στις τιμές ενός σε όλο τον κόσμο με τις συσκευές στη Βραζιλία, την Ινδονησία και τη Σουηδία να είναι ακριβότερες, ιδίως σε σύγκριση με την τιμή ενός iPhone στις ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, το 2016, ένα iPhone 6 κοστίζει περίπου 598 δολάρια στις ΗΠΑ, ενώ στη Βραζιλία θα χρειαστεί κανείς να πληρώσεις 931 δολάρια.
Ακόμα κι αν το iPhone κοστίζει μια μικρή περιουσία στη Βραζιλία, η τιμή έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Το 2015, ένα iPhone 6 κόστιζε 1254 δολάρια και η τιμή υποχώρησε στα 931 δολάρια, κυρίως λόγω της ενίσχυσης του ρεάλ (εθνικού νομίσματος) κατά 10% έναντι του δολαρίου.
Παρόλα αυτά, όταν ένας Αμερικανός αγοράζει ένα iPhone στη Βραζιλία, αυτός ή αυτή θα πρέπει να πληρώσει 56% περισσότερο για τη συσκευή εκεί από ό, τι στην πατρίδα του.

The Countries With The Most Expensive iPhones

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης