Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Short στο δολάριο έναντι ευρώ και γιεν, λόγω ΕΚΤ και Bank of Japan

JPMorgan: Short στο δολάριο έναντι ευρώ και γιεν, λόγω ΕΚΤ και Bank of Japan
Νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης από ΕΚΤ και BoJ θα οδηγήσουν σε ενίσχυση ευρώ και γιεν
Short θέση στην ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου έναντι του ευρώ και του γιεν παίρνει η επενδυτική αμερικανική τράπεζα JPMorgan.
Σύμφωνα με τη Sally Auld, στέλεχος της τράπεζας, που μίλησε στο αμερικανικό CNBC, η θέση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της εκτίμησης της JPMorgan ότι Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και Τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan - BoJ) ενδεχομένως να προχωρήσουν στη λήψη περαιτέρω μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης.
Οι αποφάσεις για νέα μέτρα εγκυμονούν κινδύνους για τις αγορές, σύμφωνα με τη Auld.
«Ο βασικός κίνδυνος είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες θα προχωρήσουν όχι σε λήψη περισσότερων, αλλά σε λήψη λιγότερων νέων μέτρων από ό,τι αναμένουν οι αναλυτές», είπε το στέλεχος της τράπεζας, επισημαίνοντας ότι αρκετές κεντρικές τράπεζες έχουν αρχίσει να στέλνουν το μήνυμα ότι τα περιθώρια μη συμβατής νομισματικής πολιτικής εξαντλούνται.
Εντούτοις, «οι επενδυτές είναι πολύ καλοί στο να προεκτείνουν τις μικρές νομισματικές αλλαγές σε μεγάλες, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει τόσο το ευρώ, όσο και γιεν σε ενίσχυση έναντι του δολαρίου», ανέφερε η Auld.
Παράλληλα, η Auld εκτιμά πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) θα κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της έως τον Δεκέμβριο, στερώντας κατά αυτόν τον τρόπο έναν καταλύτη ενίσχυσης από το αμερικανικό δολάριο.
Επιπλέον, η Auld συμβούλευσε την πώληση του ελβετικού φράγκου έναντι του αμερικανικού δολαρίου, ενόψει της συνεδρίασης στο Jackson Hole.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης