Τελευταία Νέα
old

Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Με θετικό πρόσημο «τρέχει» ο Αύγουστος για τον ελληνικό τουρισμό

Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ): Με θετικό πρόσημο «τρέχει» ο Αύγουστος για τον ελληνικό τουρισμό
Στάση αναμομονής στα έσοδα
Για συνέχεια της αυξητικής τάσης των τουριστικών κρατήσεων της τελευταίας στιγμής προς Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ανδρεάδης επεσήμανε ότι όλα δείχνουν ότι οι ελεύσεις τουριστών το 2016, θα ανέλθουν στα 25 εκατ. (χωρίς σε αυτά τα στοιχεία να υπολογίζονται οι επιβάτες της κρουαζιέρας), ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι θα υπάρξει και μικρή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Ο κ. Ανδρεάδης, αναφερόμενος στα έως τώρα στοιχεία επεσήμανε, ότι και ο Αύγουστος θα συνεχίσει ανοδικά και με θετικό πρόσημο στις αφίξεις του σε σχέση με πέρυσι, όταν κινήθηκε στο -14% σε σχέση με το 2014, λόγω των Capital Controls.
Tην ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εστιάζει στα έσοδα υπογραμμίζοντας, ότι εκεί υπάρχει στάση αναμονής σε ό,τι αφορά οποιαδήποτε πρόβλεψη, καθώς τα στοιχεία που επεξεργάζεται η τράπεζα της Ελλάδας, όπως είπε ο κ. Ανδρεάδης, για το μήνα Ιούνιο δεν είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς η μέση δαπάνη δεν κινείται καλά, όπως είπε.
Παραμένοντας στο σκέλος των εσόδων, ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε, ότι είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία τα έσοδα να κινηθούν ανοδικά σε σχέση με πέρυσι, καθώς έτσι θα «γυρίσουν και το ΑΕΠ στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο. Αυτό είναι και το στοίχημα», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης