Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιλής (ΓΓΔΕ): Μέχρι και το τέλος της θερινής περιόδου θα γίνουν τουλάχιστον 30.000 έλεγχοι

Πιτσιλής (ΓΓΔΕ): Μέχρι και το τέλος της θερινής περιόδου θα γίνουν τουλάχιστον 30.000 έλεγχοι
Ο κ. Πιτσιλής διαμήνυσε προς τους τουρίστες πως πρέπει να ζητούν παντού απόδειξη
Μέχρι και το τέλος της θερινής περιόδου στη χώρα μας θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 30.000 φορολογικοί έλεγχοι, ανέφερε σε συνέντευξη του στην ελβετική εφημερίδα «Le Temps» ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.
Στην παραπάνω «επιχείρηση», η οποία θα επικεντρωθεί κυρίως στα νησιά και τους τόπους που συγκεντρώνουν τουρίστες, θα συμμετάσχουν συνολικά περίπου 2.100 ελεγκτές.
«Στη διάρκεια του καλοκαιριού επικεντρωνόμαστε σε ελέγχους που συνδέονται με τον τομέα του τουρισμού, όπως τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, οι εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, και επαγγέλματα που συνδέονται με τον τουρισμό», υποστήριξε, ενώ τόνισε πως οι ελεγκτές θα πραγματοποιούν το έργο τους μακριά από τις περιοχές τους, καθώς «είναι δύσκολο να επιβάλουν πρόστιμα σε καταστήματα γνωστών τους», στα οποία «πίνουν τον καφέ τους».
Τέλος, ο κ. Πιτσιλής διαμήνυσε προς τους τουρίστες πως πρέπει να ζητούν παντού απόδειξη, ενώ ξεκαθάρισε πως το μέτρο του προσωρινού κλεισίματος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν «δεν έχει στόχο να κλείσει όλα τα καταστήματα στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά επικεντρώνεται στις σοβαρότερες παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης