Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλωματικό «επεισόδιο» Τουρκίας - Σουηδίας περί των σεξουαλικών επαφών με ανηλίκους

Διπλωματικό «επεισόδιο» Τουρκίας - Σουηδίας περί των σεξουαλικών επαφών με ανηλίκους
Οι σουηδικές αρχές υποβάθμισαν την έγκληση της επιτετραμμένης τους, επιβεβαιώνοντας μόνον την «ύπαρξη συνεχιζόμενου διαλόγου με την τουρκική πλευρά για το ζήτημα»
Τον επικεφαλής επιτετραμμένο της σουηδικής πρεσβείας στην Τουρκία κάλεσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 για εξηγήσεις αναφορικά με δήλωση της Σουηδέζας υπουργού Εξωτερικών, Margot Wallstrom, ότι η Τουρκία έχει νομιμοποιήσει το σεξ με ανηλίκους.
Συγκεκριμένα, η Wallstrom μετέδωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Twitter, ότι «η απόφαση της Τουρκίας να επιτρέψει το σεξ με ανηλίκους κάτω των 15 ετών πρέπει να αντιστραφεί», κατόπιν σχετικής απόφασης του τουρκικού Συνταγματικού Δικαστηρίου που ακυρώνει νομική πρόβλεψη χαρακτηρισμού ως «σεξουαλικής κακοποίησης» των σεξουαλικών επαφών με ανηλίκους κάτω των 15 ετών.
Η πρώτη γραμματέας και επιτετραμμένη της σουηδικής πρεσβείας στην Τουρκία, Hedvig Klara Erika Hogg Lohm, κλήθηκε σε συνάντηση στο τουρκικό ΥΠΕΞ με αναπληρωτή γενικό διευθυντή, για να της εκφραστούν οι έντονες διαμαρτυρίες της τουρκικής κυβέρνησης.
Οι σουηδικές αρχές υποβάθμισαν το γεγονός, επιβεβαιώνοντας μόνον την «ύπαρξη συνεχιζόμενου διαλόγου με την τουρκική πλευρά για το ζήτημα».
Υπενθυμίζεται, ότι προ διημέρου είχε κληθεί και ο επιτετραμμένος της αυστριακής πρεσβείας στην Τουρκία, για ζήτημα παρόμοιας αναφοράς σε ηλεκτρονικό πίνακα του αεροδρομίου της Βιέννης.
Η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται, ότι παραμένει το ελάχιστο όριο της ηλικίας των 18 ετών για τη διατήρηση σεξουαλικών επαφών χωρίς γονική συναίνεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης