Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Κι όμως, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις 278,7 δισ.

Spiegel: Κι όμως, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις 278,7 δισ.
Το περιοδικό τονίζει πως η έκθεση της ελληνικής Βουλής αποτελεί «μία καλή βάση για μια ειλικρινή και ήρεμη σχέση ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Έλληνες»
Η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει από τη Γερμανία τις αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ύψους 278,7 δισεκ. ευρώ αναφέρει σε σημερινό 11 Αυγούστου του 2016 δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Το περιοδικό αναφέρει και την σχετική έκθεση που έχει συντάξει η ελληνική Βουλή, έπειτα από έρευνα 2,5 χρόνων.
Το ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα φτάνει το ιλιγγιώδες ποσό των 278,7 δισ. ευρώ, ένα ποσό που ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία μοιάζει κάτι παραπάνω από σωτήριο....
Το περιοδικό τονίζει πως η εν λόγω έκθεση αποτελεί «μία καλή βάση για μια ειλικρινή και ήρεμη σχέση ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Έλληνες», ενώ παραθέτει και αφιέρωμα – οδικό χάρτη 77 σελίδων για τον αναλυτικό τρόπο που θα μπορούσαν να διεκδικηθούν οι αποζημιώσεις.
«Η καταβολή των αποζημιώσεων αποτελεί μία νομική και ηθική επιταγή.
Η έκθεση της ελληνικής Βουλής αποτελεί οδικό χάρτη για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων με κάθε νομικό μέσο», σχολιάζει το Spiegel.
Εμείς να υπενθυμίσουμε πως η γερμανική πλευρά είχε ξεκαθαρίσει το 2015 προς την ελληνική κυβέρνηση πως το θέμα των αποζημιώσεων θεωρείται λήξαν, μην αφήνωντας «παραθυράκι» για περαιτέρω συζήτηση και αχρηστεύοντας ουσιαστικά την έκθεση της Βουλής...



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης