Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Τουριστική «άνθηση» καταγράφει η Βρετανία λόγω διολίσθησης 10% της στερλίνας μετά το δημοψήφισμα

Sky News: Τουριστική «άνθηση» καταγράφει η Βρετανία λόγω διολίσθησης 10% της στερλίνας μετά το δημοψήφισμα
Οι καθαρές διεθνείς τουριστικές κρατήσεις για τουρισμό στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 4,3% τον μήνα που ακολούθησε το βρετανικό δημοψήφισμα
Αύξηση του διεθνούς τουριστικού ρεύματος προς το Ηνωμένο Βασίλειο προκάλεσε η ακούσια καθίζηση κατά 10% της βρετανικής στερλίνας έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και του ευρώ μετά την απόφαση των Βρετανών υπέρ του Brexit στο ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Αυτό αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News, σύμφωνα με το οποίο η διολίσθηση της στερλίνας λόγω της αβεβαιότητας του Brexit παρήγαγε άμεσα αποτελέσματα στην προσέλκυση ξένων τουριστών, με τις πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο να καταγράφουν άνοδο σε σύγκριση με το 2015.
Οι καθαρές διεθνείς τουριστικές κρατήσεις για τουρισμό στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 4,3% τον μήνα που ακολούθησε το βρετανικό δημοψήφισμα, αντιστρέφοντας την αντίστοιχη υποχώρηση κατά 2,8% που είχε καταγραφεί τον μήνα που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας τουριστικών δεδομένων ForwardKeys, οι κρατήσεις εκτός Ευρώπης για τουρισμό στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 8,6% στις τέσσερις εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα, μια άνοδος οφειλόμενη κυρίως σε επισκέπτες από το Χονγκ Κονγκ, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Την ίδια περίοδο, οι κρατήσεις από την Ευρώπη για τουρισμό στη Βρετανία ήταν μικρότερες κατά 1,8% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περυσινές, με την πτώση όμως να έχει περιοριστεί από 6,8% στον μήνα που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης