Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Νέο πρόστιμο 100 εκατ. δολ. στην Barclays για το σκάνδαλο Libor - Δικαιούχοι 44 πολιτείες των ΗΠΑ

BBC: Νέο πρόστιμο 100 εκατ. δολ. στην Barclays για το σκάνδαλο Libor - Δικαιούχοι 44 πολιτείες των ΗΠΑ
Εκτός του νέου προστίμου που πλήρωσε, η Barclays έχει ήδη καταβάλλει επιπλέον πρόστιμα συνολικής αξίας 453 εκατ. δολαρίων για το σκάνδαλο Libor
Πρόστιμο 100 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (90 εκατ. ευρώ) κατέβαλε η βρετανική τράπεζα Barclays σε 44 αμερικανικές πολιτείες, στο πλαίσιο εξωδικαστικού διακανονισμού του σκανδάλου χειραγώγησης του επιτοκίου Libor μεταξύ των ετών 2005 και 2009.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Eric Schneiderman, δήλωσε ότι τόσο κυβερνητικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, όσο και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί στις ΗΠΑ, έχασαν εκατομμύρια δολάρια λόγω του σκανδάλου.
Εκτός του νέου προστίμου που πλήρωσε, η Barclays έχει ήδη καταβάλλει επιπλέον πρόστιμα συνολικής αξίας 453 εκατ. δολαρίων προς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς και τον βρετανικό εποπτικό φορέα FSA.
Άλλες τράπεζες που έχουν συμφωνήσει εξωδικαστικούς διακανονισμούς με αρχές των ΗΠΑ στο πλαίσιο του σκανδάλου Libor περιλαμβάνουν την UBS (1,5 δισ. δολάρια), την RBS και την Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης