Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό κινδυνεύει από τον νεαρό Αυστριακό ΥΠΕΞ

Reuters: Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό κινδυνεύει από τον νεαρό Αυστριακό ΥΠΕΞ
«Η Τουρκία από την πλευρά της έχει ήδη διαμηνύσει ότι δεν επιθυμεί την ικανοποίηση όλων των κριτηρίων. Ως αποτέλεσμα, η συμφωνία για το προσφυγικό δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα»
Την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων Ε.Ε.-Τουρκίας για την εισδοχή της γειτονικής χώρας στην Ένωση απειλεί ότι θα μπλοκάρει η Αυστρία, προκαλώντας ενδεχόμενο πρόβλημα στην εφαρμογή της - πολύτιμης για την Ελλάδα - συμφωνίας για το προσφυγικό μεταξύ Ένωσης και Τουρκίας.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο νεαρός Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Sebastian Kurz ανέφερε την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 στην αυστριακή εφημερίδα Kurier ότι θα καταψηφίσει το άνοιγμα νέων κεφαλαίων διαπραγμάτευσης μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας στο αντίστοιχο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών, στο οποίο απαιτείται ομοφωνία για αντίστοιχη ευρωπαϊκή απόφαση.
Νωρίτερα στην εβδομάδα, είχε προηγηθεί αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία από τον νέο Αυστριακό καγκελάριο, Christian Kern, ότι θα πρέπει να τερματιστούν στο σύνολό τους οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία αν συνεχιστούν τα δημοκρατικά και οικονομικά της ελλείμματα.
Όπως είπε ο Kurz, τα κριτήρια για την απελευθέρωση της ευρωπαϊκής βίζας που χρειάζονται οι Τούρκοι πολίτες δεν έχουν ακόμα ικανοποιηθεί από την Τουρκία, ενώ το ίδιο ισχύει για το πλαίσιο διαπραγματεύσεων εισδοχής της στην Ε.Ε..
«Η Τουρκία από την πλευρά της έχει ήδη διαμηνύσει ότι δεν επιθυμεί την ικανοποίηση όλων των κριτηρίων. Ως αποτέλεσμα, η συμφωνία για το προσφυγικό δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα», επεσήμανε ο Kurz σε άλλες δηλώσεις του στην εφημερίδα Oesterreich.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης