Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μπήκαν τα πρώτα 48ωρα λουκέτα σε δυο επιχειρήσεις που δεν έκοβαν αποδείξεις

Μπήκαν τα πρώτα 48ωρα λουκέτα σε δυο επιχειρήσεις που δεν έκοβαν αποδείξεις
Πρόκειται για μια κάβα ποτών στα Άνω Πατήσια και μια ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη
Μπήκαν τα πρώτα 48ωρα λουκέτα σε επιχειρήσεις, σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλή, για τη μη έκδοση αποδείξεων.
Έτσι, μια κάβα ποτών στα Άνω Πατήσια και ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη κατέβασαν ρολά για ένα 48ωρο, λόγω μη έκδοσης αποδείξεων.
Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκια των ελεγκτών βρέθηκαν σε κάβα στα Άνω Πατήσια, την οποία σφράγισαν και θυροκόλλησαν τη σχετική απόφαση.
Σύμφωνα με τους επιθεωρητές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ο ιδιοκτήτης της κάβας σε έλεγχο που έγινε πρόσφατα δεν είχε εκδώσει 15 αποδείξεις.
Στη Θεσσαλονίκη σφραγίστηκε γνωστή ταβέρνα στην Περαία, η οποία και θα παραμείνει κλειστή για το επόμενο 48ωρο.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, που έγινε χθες το βράδυ, υπήρχαν 30 διαφορετικές παρέες εντός του καταστήματος και δεν είχε κοπεί ούτε μια απόδειξη.
Όπως αναφέρθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  αυτό που πρέπει να έχουν κατά νου οι επιχειρηματίες είναι ότι το πρόστιμο είναι μόνο η αρχή, αφού μπορεί να μην είναι υπέρογκο - ξεκινά από 250 ευρώ και διαμορφώνεται στο μισό του ΦΠΑ που δεν αποδίδει ο επιχειρηματίας -, αλλά το γεγονός ότι η επιχείρηση μπαίνει στο "στόχαστρο" και ελέγχεται η φορολογική της συμπεριφορά.
Ακόμη, υπογραμμίστηκε ότι οι έλεγχοι θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση, ενώ έμφαση θα δίνεται στις τουριστικές περιοχές.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλή, όταν διαπιστώνεται ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ, τότε οι ελεγκτές θα προχωρούν στην επιβολή λουκέτου για 48 ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης