Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Επισφαλής η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, παρά τις ανακεφαλαιοποιήσεις

tags :
Citigroup: Επισφαλής η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, παρά τις ανακεφαλαιοποιήσεις
Παρά τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών η κατάστασή τους παραμένει επισφαλής, σύμφωνα με τη Citigroup
Mε την ελληνική οικονομία να παραμένει σε ύφεση και τα επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) σε πολύ υψηλά επίπεδα, η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών παραμένει επισφαλής, παρά τις διαρκείς ανακεφαλαιοποιήσεις, προειδοποιεί η Citigroup σε σημερινό της (Τετάρτη 03/08/2016) σημείωμα.
Στον απόηχο της αναβάθμισης τεσσάρων ελληνικών τραπεζών από τη Standard & Poor's, η Citigroup κάνει σχετική αναφορά σε ανάλυσή της για την Ευρωζώνη με τίτλο «Euro Area PMIs Point to Stable GDP Growth (Τα στοιχεία PMI στην Ευρωζώνη καταδεικνύουν σταθερή ανάπτυξη του ΑΕΠ)», την οποία παρουσιάζει το bankingnews.gr.
Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, σε CCC+, από selective default (επιλεκτική χρεοκοπία).
O οίκος αξιολόγησης τόνισε ότι οι πρόσφατες αλλαγές στα capital controls θα επιτρέψουν την εισροή νέων καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική χαλάρωση.
Σύμφωνα με την S&P αναμένονται πολύ μικρές εισροές καταθέσεων κατά τους προσεχείς μήνες.
Ωστόσο η Citigroup υπογραμμίζει το γεγονός ότι η S&P προειδοποίησε για τις ανισορροπίες στις χρηματοδοτικές θέσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.
Οι ανισορροπίες θα επιμείνουν, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η εξάρτησή τους από τη ρευστότητα των ευρωπαϊκών αρχών, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης