Τελευταία Νέα
Διεθνή

Savon Sanomat (Φινλανδία): Βελτιωμένη η κατάσταση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, σε σύγκριση με το 2014

Savon Sanomat (Φινλανδία): Βελτιωμένη η κατάσταση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, σε σύγκριση με το 2014
Η εφημερίδα εκφράζει την ελπίδα ότι το σχέδιο της Monte dei Paschi θα πετύχει
Την ικανοποίηση και ανακούφισή της από τα αποτελέσματα των stress tests (δοκιμές αντοχές) των ευρωπαϊκών τραπεζών, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή 29 Ιουλίου από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ), διατυπώνει η Savon Sanomat, ημερήσια φινλανδική εφημερίδα σε δημοσίευμά της.
Προχωρώντας σε μία μικρή σύγκριση των αποτελεσμάτων των φετινών stress tests, με αυτών του 2014, η φινλανδική εφημερίδα συμπεραίνει πως οι τράπεζες έχουν ενισχύσει τον κεφαλαιακό τους πυρήνα τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και ότι έχουν συμμορφώσει τους ισολογισμούς τους.
Παράλληλα, κάνει ειδική αναφορά στην ιταλική Banca Monte dei Paschi di Siena, υπενθυμίζοντας ότι τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα σε αυτή, δεδομένου ότι αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα σημαντικά προβλήματα.
Όπως αναφέρει η φινλανδική εφημερίδα, τα αποτελέσματα των δοκιμών αντοχής επιβεβαίωσαν αυτά τα προβλήματα, ωστόσο λίγες ώρες προτού δημοσιευτούν η τράπεζα είχε ήδη παρουσιάσει το δικό της σχέδιο διάσωσης.
Επιθυμεί να προσελκύσει 5 δισ. ευρώ σε ιδιωτικές επενδύσεις και πουλήσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια (bad loans - NPLs) ύψους 9 δισ. ευρώ.
Η εφημερίδα καταλήγει, εκφράζοντας την ελπίδα το σχέδιο της τράπεζας να πετύχει, προειδοποιώντας ότι το ζήτημα αφορά στην αξιοπιστία συνολικά του ιταλικού τραπεζικού συστήματος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης