Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Περίπου 40 χιλιάδες άτομα τραγούδησαν τον τούρκικο και τον γερμανικό εθνικό ύμνο στην Κολωνία

Le Monde: Περίπου 40 χιλιάδες άτομα τραγούδησαν τον τούρκικο και τον γερμανικό εθνικό ύμνο στην Κολωνία
Φοβούμενοι τη διαδήλωση οι Γερμανοί αρνήθηκαν να απευθυνθεί ο Erdogan από οθόνη υπολογιστή στο πλήθος
Η συγκέντρωση άρχισε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 270 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο πραξικόπημα στην Τουρκία, γράφει η Le Monde για τη διαδήλωση υπέρ του Erdogan στην Κολωνία.
Και, μετά περίπου 40 χιλιάδες άτομα που συγκεντρώθηκαν στην Κολωνία την Κυριακή 31 Ιουλίου άρχισαν να τραγουδούν τους εθνικούς ύμνους της Τουρκίας και της Γερμανίας.
Η σημαντική διαδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση Ευρωπαίων και Τούρκων Δημοκρατών, η οποία πρόσκειται στον Erdogan και ο σκοπός της ήταν ξεκάθαρος.
Να δώσει στήριξη στην τούρκικη εξουσία, η οποία κάνει πραξικόπημα στο πραξικόπημα και είναι στο στόχαστρο της διεθνούς κριτικής.
Φοβούμενοι τη διαδήλωση από μία κοινότητα που αριθμεί 1,5 εκατομμύριο Τούρκους και 3 εκ. ανθρώπους τούρκικης καταγωγής, οι Γερμανοί αρνήθηκαν να απευθυνθεί από οθόνη υπολογιστή ο Tayyip Erdogan στο πλήθος.
Μία απόφαση που χαρακτηρίστηκε απαράδεκτη από την Τουρκία.
Σε κανέναν υψηλά ιστάμενο Τούρκο δεν επιτράπηκε να κάνει ομιλία, εκτός από τον υπουργό των σπορ και της νεότητας Akif Cagatay Kilic.
Ο πρόεδρος Erdogan ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο 30-31/7 ότι θέλει να ελέγξει τις υπηρεσίες πληροφοριών και τους αρχηγούς του στρατού.
Περίπου 149 έχουν ήδη απολυθεί, ενώ 18.669 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση από τη μέρα του πραξικοπήματος και άλλα 10.137 σε διαθεσιμότητα.
Οι διώξεις αγγίζουν και τον τύπο με δεκάδες δημοσιογράφους στη φυλακή και τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης να κλείνουν, κατηγορούμενα από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ότι ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση του ιεροκήρυκα Fethullah Gulen, του οποίου έχει ζητήσει την έκδοση η Άγκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης