Την χειρότερη επίδοση είχε στα stress tests η Monte dei Paschi, με Core Tier 1 -2,44%

Την χειρότερη επίδοση είχε στα stress tests η Monte dei Paschi, με Core Tier 1 -2,44%
Οι αναλυτές είχαν θέσει ανεπίσημα ένα μέσο ποσοστό 5,5% για τον CET1 των τραπεζών στο δυσμενές σενάριο
Την χειρότερη επίδοση κατέγραψε από τις 51 τράπεζες που συμμετείχαν στα stress tests η Monte dei Paschi, με τον δείκτη κεφαλαικής επάρκειας Core Tier 1 (CET1) να βρίσκεται στο -2,44% στο δυσμενές σενάριο (όπως φαίνεται και στο τέλος του παρακάτω πίνακα).
Ακόμα και στο βασικό σενάριο, ο CET1 της τράπεζας βρέθηκε στο 12,24%, μία επίδοση που ήταν και πάλι υποδεέστερη από την πλειοψηφία των υπολοίπων. 
Τα tests της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών δοκιμάζουν τις κεφαλαιακές αντοχές 51 ευρωπαϊκών τραπεζών, στην υπόθεση ενός τριετούς οικονομικού σοκ.
Οι αναλυτές είχαν θέσει ανεπίσημα ένα μέσο ποσοστό 5,5% για τον CET1 των τραπεζών στο δυσμενές σενάριο, προκειμένου να "επιτύχουν" τα tests.
Η τράπεζα ανακοίνωσε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση πως το deal που ανακοινώθηκε σήμερα θα μετριάσει το αρνητικό αποτέλεσμα των stress tests. 
Το εν λόγω σχέδιο διάσωσης, το οποίο έχει εγκριθεί, περιλαμβάνει αύξηση κεφαλαίου 5 δισεκ. ευρώ που θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 8 Αυγούστου, με παράλληλη τιτλοποίηση 27,7 δισ. προβληματικών δανείων.
Οι 8 τράπεζες θα εισφέρουν 5 δισ. και η Monte Dei Paschi θα τιτλοποιήσει 27,7 δισ. NPLs.
Το σχήμα των 8 τραπεζών περιλαμβάνει την JP Morgan, Mediobanca, Goldman Sachs, Santander, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank και BofA Merrill Lynch.www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS