Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Επέκταση της αγοράς ETFs στα 6 τρισ. γεν - Αμετάβλητα επιτόκια - Πιο επιθετική χαλάρωση ανέμεναν οι αγορές

tags :
Bank of Japan: Επέκταση της αγοράς ETFs στα 6 τρισ. γεν - Αμετάβλητα επιτόκια - Πιο επιθετική χαλάρωση ανέμεναν οι αγορές
Η Bank of Japan αποφάσισε να αυξήσει το ύψος αγοράς ETFs, στα 6 τρισ. γεν, από 3,3 τρισ. γεν προηγουμένως, σε μια προσπάθεια να τονώσει την ανάπτυξη «ρίχνοντας» χρήμα στην αγορά
Σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, ακολουθώντας τη γραμμή του πρωθυπουργού Shinzo Abe, ο οποίος ανακοίνωσε πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας την Παρασκευή.
Η Bank of Japan αποφάσισε να αυξήσει το ύψος αγοράς ETFs, στα 6 τρισ. γεν ετησίως, από 3,3 τρισ. γεν προηγουμένως, σε μια προσπάθεια να τονώσει την ανάπτυξη «ρίχνοντας» χρήμα στην αγορά.
Η επέκταση του προγράμματος αγοράς ETFs εγκρίθηκε με ψήφους 7-2.
H κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητο τον στόχο για τη νομισματική της βάση στα 80 τρισ. γεν, αλλά και τον ρυθμό αγοράς άλλων τίτλων, μεταξύ των οποίων και τα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα.
Επίσης διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο -0,1% για τις καταθέσεις.
Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, οι αποφάσεις της Bank of Japan, ενέχουν τον κίνδυνο να απογοητεύσουν αγορές και επενδυτές, οι οποίοι ανέμεναν πιο επιθετικές αποφάσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, προκειμένου να ανατροφοδοτηθεί ο πληθωρισμός και να υποχωρήσει το γεν.
Υπενθυμίζεται ότι η BoJ είχε μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων σε αρνητικά επίπεδα τον Φεβρουάριο, σε μια προσπάθεια να τονώσει τον δανεισμό και τις επενδύσεις.
Ωστόσο αυτή η κίνηση απέφερε περιορισμένα αποτελέσματα, ενώ προκάλεσε και την αντίδραση των τραπεζών.
Ωστόσο το Marketwatch σημειώνει ότι πολλοί αναλυτές είχαν προβλέψει πως η Bank of Japan έχει φτάσει στα όρια της παρεμβατικότητας της στη νομισματική πολιτική.
Στον απόηχο της απόφασης, ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο ενισχύεται 0,56% στις 16.569 μονάδες.
Το γεν ενισχύεται 1,8% έναντι του δολαρίου, στα 103,32.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης