Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Οι ανεπτυγμένες οικονομίες θα στραφούν σταδιακά προς τη «ρίψη χρημάτων από ελικόπτερο»

Citigroup: Οι ανεπτυγμένες οικονομίες θα στραφούν σταδιακά προς τη «ρίψη χρημάτων από ελικόπτερο»
Η έκθεση της Citi διεξήχθη με αφορμή την προ διημέρου απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας
Σταδιακή «στροφή» προς τη «ρίψη χρημάτων από ελικόπτερο» αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι ανεπτυγμένες οικονομίες, σύμφωνα με όσα διαπιστώνει η έκθεση της Citigroup.
Η έκθεση της Citi, η οποία διεξήχθη με αφορμή την προ διημέρου απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας, αναφέρει πως η προσπάθεια των χωρών να ενισχύσουν την αναιμική ανάπτυξη και των πληθωρισμό, θα οδηγήσει στην υιοθέτηση του μέτρου της «ρίψη χρημάτων από ελικόπτερο».
Θυμίζουμε πως ήδη ο Shinzo Abe, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, έχει ανακοινώσει «πακέτο στήριξης» ύψους 267 δισ. δολ. για την εγχώρια οικονομία.
Η παραπάνω κινήσεις των ιαπωνικών Αρχών ερμηνεύονται ως μία «στροφή» προς τη «ρίψη χρημάτων από ελικόπτερο» (η Citi αποκαλεί το μέτρο «προσωρινή χρηματοδότηση φορολογικών κινήτρων μέσω μίας μόνιμης νομισματικής επέκτασης») από την Citi, η οποία επισημαίνει πως «εν μέσω μίας περιόδου αβεβαιότητας, αποδεικνύεται και πάλι η σημαντικότητα του μέτρου».
Επίσης, η Citi προβλέπει ένα νέο γύρο «μέτριας» ποσοτικής χαλάρωσης από την Κεντρική Τράπεζας της Ιαπωνίας την τρέχουσα , αλλά ένα νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης από την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) τον επόμενο μήνα, η οποία έχει να αντιμετωπίσει την έντονη αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει το επικείμενο Brexit.
Αναφέρεται πως ο επικεφαλής της Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, είχε επισημάνει πριν λίγες ημέρες πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί η «ρίψη χρημάτων από ελικόπτερο» από τις εγχώριες Αρχές χάραξης νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης