Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τον Σεπτέμβριο ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων – Αλλαγές στις αποδοχές 250.000 δημόσιων υπαλλήλων

Τον Σεπτέμβριο ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων – Αλλαγές στις αποδοχές 250.000 δημόσιων υπαλλήλων
Ανάμεσα στις «ανατροπές» και η ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό
Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων (δικαστικοί λειτουργοί, πανεπιστημιακοί, γιατροί ΕΣΥ, διπλωματικοί υπάλληλοι, ένστολοι, κα).
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων θα επηρεάσει τις αποδοχές 250.000 υπαλλήλων και λειτουργών του δημόσιου τομέα.
Βάσει του δημοσιεύματος, με το νομοσχέδιο, όσοι υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια θα υποστούν τις αλλαγές που υπήρξαν σε όλον τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό τα επιδόματα (θα διατηρηθούν τα τέσσερα επιδόματα που έχουν διασωθεί ως τώρα στο Δημόσιο), καθώς επίσης από 20 τα ειδικά μισθολόγια θα γίνουν 10, τη στιγμή που εκτιμάται πως μόνο από την ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό η μείωση στα καθαρά ποσά που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια λόγω της αύξησης των κρατήσεων θα κινείται από 3% ως και 5%.
Σημειώνεται ότι τα ειδικά επιδόματα που λαμβάνουν οι περίπου 250.000 υπάλληλοι είναι έως και το 40% του μισθού τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης