Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την Παρασκευή 29/07, στις 23:00, τα αποτελέσματα των stress tests από την ΕΒΑ - Η προσοχή στραμμένη σε ιταλικές, γερμανικές τράπεζες

tags :
Την Παρασκευή 29/07, στις 23:00, τα αποτελέσματα των stress tests από την ΕΒΑ - Η προσοχή στραμμένη σε ιταλικές, γερμανικές τράπεζες
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, στις 23:00 ώρα Ελλάδας (21:00 ώρα Βρετανίας)
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν τράπεζες, αναλυτές και αγορές τα αποτελέσματα των πανευρωπαϊκών stress tests της ΕΒΑ.
Τα αποτελέσματα για 51 ευρωπαϊκές τράπεζας, θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, στις 23:00 ώρα Ελλάδας (21:00 ώρα Βρετανίας) από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή. 
Υπενθυμίζεται ότι στα stress tests του 2014 συμμετείχαν 123 τράπεζες, ωστόσο η EBA μείωσε τον αριθμό, προκειμένου να εξασφαλίσει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα. 
Οι τράπεζες προετοιμάζονται για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα οποία αναμένεται να σκιαγραφήσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την κεφαλαιακή τους επάρκεια.
Αυτή τη φορά τα αποτελέσματα των tests δεν θα σηματοδοτήσουν την επιτυχία ή την αποτυχία μιας τράπεζας. αλλά οι δείκτες CET (Common Equity Tier 1) που θα δημοσιοποιηθούν θα προσφέρουν μια καλή ένδειξη σχετικά με το ποιες τράπεζες βρίσκονται σε κίνδυνο.
Για παράδειγμα, η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi είχε καταγράψει δείκτη CET1 στο -0,1%, σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο.
Δεδομένης της πίεσης που δέχονται οι ιταλικές τράπεζες, τα αποτελέσματα αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στις ιταλικές τράπεζες, φτάνει τα 360 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον όσον αφορά και τις γερμανικές τράπεζες,
Οι μετοχές των Commerzbank και Deutsche Bank βρίσκονται υπό συνεχή πίεση και υποχωρούν συνεχώς σε νέα ιστορικά χαμηλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης