Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Kοινή διαδήλωση υπέρ της Δημοκρατίας από υποστηρικτές του AKP και της αντιπολίτευσης

Τουρκία: Kοινή διαδήλωση υπέρ της Δημοκρατίας από υποστηρικτές του AKP και της αντιπολίτευσης
Διαδήλωση υπέρ της δημοκρατίας  πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη
Στην Κωνσταντινούπολη, στην πλατεία Ταξίμ, οι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος AKP και των κομμάτων της αντιπολίτευσης συντονίζονται σε κοινή διαδήλωση υπέρ της δημοκρατίας.
Η διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ ήδη ξεκίνησε.
Στο μεταξύ, ο αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας σε ανακοίνωσή του, τονίζει την «απόλυτη υποταγή του» στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, μετά τη συμμετοχή αξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας στην προσπάθεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ο στρατηγός Hulusi Akar, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού δήλωσε ότι οι στρατιώτες που ενεπλάκησαν στην αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος, προκάλεσαν "μεγάλο κακό” στη χώρα, αλλά και ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις σοβαρότερες των ποινών, ενώ υποστήριξε ότι ο τουρκικός στρατός θα εξακολουθήσει να εκτελεί τα καθήκοντά του με αποφασιστικότητα.
Πρόκειται για δηλώσεις που έγιναν σήμερα στη διάρκεια επίσκεψης του στρατηγού, στο υπουργείο των Εσωτερικών στην Άγκυρα, προκειμένου να επιθεωρήσει τις ζημιές που έγιναν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη το πραξικόπημα.
Ο Akar , σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ,  αναμένεται αργότερα σήμερα να συναντηθεί με τον πρόεδρο Τ. Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης