Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Δύσκολη χρονιά για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Προχωρούν σε μαζικές απολύσεις και μείωση δαπανών

FT: Δύσκολη χρονιά για τις ευρωπαϊκές τράπεζες - Προχωρούν σε μαζικές απολύσεις και μείωση δαπανών
H Barclays έχει απολύσει 11 χιλ. από τους 130 χιλιάδες υπαλλήλους της απ' όταν ο Jes Staley ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος, μόλις το Δεκέμβριο του 2015
Δύσκολες εποχές για τις ευρωπαϊκές τράπεζες από την Barclays έως την BBVA καθώς έχουν ξεκινήσει ήδη ένα νέο γύρο μείωσης των δαπανών τους, μέσω μαζικών απολύσεων.
Οπως όλα δείχνουν οι απώλειες τους αυτή τη χρονιά δηλαδή το 2016,  θα είναι μεγάλες εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων, το Brexit και φυσικά τα αποτελέσματα των τελευταίων Stress test.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times η Barclays έχει ήδη απολύσει 11 χιλ. από τους 130 χιλιάδες υπαλλήλους της απ΄ όταν ο Jes Staley ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος, τον Δεκέμβριο του 2015 οπότε και προχώρησε σε πάγωμα προσλήψεων και κλείσιμο πολλών υποκαταστημάτων της σε 9 χώρες παγκοσμίως, τα περισσότερα στην Ασία.
Η βρετανική τράπεζα θα μειώσει ακόμη περισσότερο το εργατικό δυναμικό της καθώς σκοπεύει να πουλήσει τις υπηρεσίες που παρέχει στην Αφρική όπου απασχολούνται 40 από τις 80 χιλιάδες υπάλληλοι που θα απολυθούν
Η ισπανική BBVA προχωρά σε περικοπές τουλάχιστον 1500 θέσεων εργασίας, που αντιστοιχούν στο 1% του συνολικού προσωπικού της, μετά την εξαγορά της Catalunya Caixa πριν από δύο χρόνια.
Στην Ιταλία, η UniCredit εκπονεί σχέδια για να μειώσει το κόστος με μια νέα αναδιάρθρωση που αναμένεται να οδηγήσει σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας από τους 143 χιλιάδες υπαλλήλους που απασχολεί.
Άλλες τράπεζες όπως η γαλλική Societe Generale και η βρετανική Lloyds Banking Group θα μειώσουν κατά χιλιάδες το προσωπικό τους.
Οι κινήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα λόγω της υποτονικής οικονομικής ανάπτυξης, τη μείωση των επιτοκίων, και φυσικά την αβεβαιότητα λόγω Brexit.
Μετά τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που έχουν βαλτώσει σε μια ανιαρή ανάπτυξη στον επενδυτικό τομέα το δεύτερο τρίμηνο του 2016, οι ευρωπαίοι ανταγωνιστές τους, μεταξύ των οποίων η Deutsche Bank και Credit Suisse, στην καλύτερη περίπτωση θα παρουσιάσουν μια μέτρια ανάκαμψη σταθερού εισοδήματος στη συναλλαγή εισοδήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης