Τελευταία Νέα
Διεθνή

Polityka (Πολωνία): Η Δύση να κρατήσει την ψυχραιμία της - Η προβοκάτσια πρέπει να αποτύχει

Polityka (Πολωνία): Η Δύση να κρατήσει την ψυχραιμία της - Η προβοκάτσια πρέπει να αποτύχει
«Αν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να δεχτούμε την πρόκληση, τότε οι επιθέσεις και η αναταραχή θα είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη»
Να διατηρήσει την ψυχραιμία της, μπροστά στην ομολογουμένως αποτρόπαια επίθεση στη Νίκαια, καλεί τη Δύση ο φιλόσοφος Jan Hartman, με άρθρο του στο περιοδικό Polityka της Πολωνίας.
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην προβοκάτσια να επιτύχει», είναι το σαφές μήνυμα του Hartman.
Πιο αναλυτικά αναφέρει πως, αν και δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση και αν το κίνητρό του ήταν ο ακραίος ισλαμισμός, ωστόσο αν αποδειχθεί ότι πράγματι πρόκειται για επίθεση τζιχαντιστή, τότε η Δύση θα πρέπει να παραμείνει ψύχραιμη.
Όπως σημειώνει, «είμαστε πληγωμένοι και οι εχθροί μας γίνονται ολοένα και πιο θαρραλέοι», ωστόσο ο στόχος τους είναι να σπείρουν τον φόβο και το μίσος ανάμεσα στις κοινότητες, με την ελπίδα ότι η απάντηση στη βία θα είναι βία.
«Αυτό που θέλουν είναι να μας τραβήξουν σε ένα διαβολικό πόλεμο, που διεξάγεται από έναν αυξανόμενο αριθμό ισλαμιστικών ομάδων», εκτιμά ο Hartman, καθιστώντας σαφές πως αυτό το σπιράλ της βίας πρέπει να σπάσει.
«Αν επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να δεχτούμε την πρόκληση, τότε οι επιθέσεις και η αναταραχή θα είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη», υπογραμμίζει ο Hartman, ενώ προειδοποιεί πως, σε αυτή την περίπτωση, «η Ευρώπη θα γίνει μια άλλη βαλκανική περιοχή, αν όχι μια άλλη Μέση Ανατολή».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης