Τελευταία Νέα
Διεθνή

IIF: Στο μισό - σε 318 δισ. ευρώ - θα μειωθούν οι καθαρές επενδυτικές εκροές από τις αναδυόμενες αγορές το 2016

IIF: Στο μισό - σε 318 δισ. ευρώ - θα μειωθούν οι καθαρές επενδυτικές εκροές από τις αναδυόμενες αγορές το 2016
Στο β΄τρίμηνο 2016 το IIF κατέγραψε καθαρές κεφαλαιακές εισροές 122 δισ. δολαρίων προς τις αναδυόμενες οικονομίες, έναντι 48 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο 2016
Κατά το ήμισυ θα μειωθούν οι καθαρές εκροές κεφαλαίων από τις αναδυόμενες οικονομίες το 2016 σε σύγκριση με το περυσινό τους επίπεδο, για να περιοριστούν σε 318 δισ. ευρώ.
Αυτό προέβλεψε την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 το Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματο-οικονομικών (IIF), μειώνοντας προηγούμενη πρόβλεψή του στις αρχές του έτους για εφετινή καθαρή εκροή 407 δισ. ευρώ.
Όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το IIF - που αποτελεί έναν από τους ακριβέστερους παρατηρητές των διεθνών κεφαλαιακών ροών προς και από τον αναπτυσσόμενο κόσμο - ανακοίνωσε, ότι παρά την απώλεια επενδυτικών κεφαλαίων που υπέστησαν οι αναδυόμενες οικονομίες στην αρχή του 2016, πλέον καταγράφουν σταθερή ανάκαμψη στις επενδύσεις χαρτοφυλακίου με κεφάλαια από το εξωτερικό.
Αυτό, αποδίδεται στη μεγάλη αποκλιμάκωση των αποδόσεων - και στην προοπτική περαιτέρω πτώσης τους - στις ώριμες αγορές, γεγονός που προκαλεί επενδυτική αναζήτηση υψηλότερων αποδόσεων στις αναδυόμενες αγορές.
Παραδόξως, η ψήφος των Βρετανών υπέρ του Brexit στο μοιραίο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 ωφέλησε τις επενδύσεις σε αναδυόμενες οικονομίες, καθώς μεταξύ άλλων ενέτεινε τις αρνητικές αποδόσεις κρατικών ομολόγων ισχυρών οικονομιών.
Συγκεκριμένα, στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, το IIF κατέγραψε καθαρές κεφαλαιακές εισροές 122 δισ. δολαρίων προς τις αναδυόμενες οικονομίες, αξία αυξημένη από τα 48 δισ. δολάρια του πρώτου τριμήνου.
Τα κεφάλαια κατευθύνθηκαν σε ομόλογα και μετοχές, ενώ η αύξησή τους οφείλεται εν μέρει στη μειωμένη φυγή επενδυτικών κεφαλαίων από την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης